Slika je simbolična.
Mariborski policisti so bili včeraj obveščeni o prometni nesreči s smrtnim izidom na območju Lovrenca na Dravskem polju. V nesreči, v kateri so bili udeleženi dva voznika osebnih avtomobilov in 31-letni motorist, je slednji izgubil življenje.

31-letni moški je včeraj, okoli 12.35, vozil motorno kolo po regionalni cesti, iz smeri Ptujske Gore v smeri Lovrenca na Dravskem polju.

Ko se je približeval križišču z lokalno cesto za smer Župečja vas, zaradi neprilagojene hitrosti vožnje ni uspel pravočasno zavreti in se ustaviti za osebnim avtomobilom, s katerim je v križišču stal 47-letni moški, ki je zavzel položaj za zavijanje v levo na lokalno cesto.

Zaradi tega je motorist izgubil oblast nad vozilom in je skupaj z motornim kolesom padel po vozišču, nato pa trčil v zadnji levi del stoječega osebnega avtomobila.

Motorno kolo je po padcu zdrsnilo čez celotno vozišče regionalne ceste in je na nasprotnem smernem vozišču trčilo še v zadnjo levo bočno stran drugega osebnega avtomobila, ki ga je pravilno, iz nasprotne smeri, pripeljal 41-letni voznik.

Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Ptuj so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorje in očistili po vozišču razlite motorne tekočine. V nesreči so poškodovani osebi prvo pomoč nudili reševalci Nujne medicinske pomoči Ptuj, a je voznik motornega kolesa na kraju prometne nesreče umrl

V letošnjem letu so na cestah na območju Policijske uprave Maribor v štirih prometnih nesrečah IV. kategorije umrli štirje ljudje. Lani v primerljivem obdobju je v šestih takih prometnih nesrečah umrlo šest ljudi.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Heh (nepreverjen)

Tega pa res ne razumem kak. Tam je taka čistina in preglednost iz tiste smeri pa do križišča da te glava boli; še posebej, ko še ni koruze.

Starejše novice