Slika je simbolična.
Ormoški policisti so opravili ogled kraja nesreče, tuja krivda je izključena.

Včeraj smo poročali o traktorski delovni nesreči, v kateri je voznik traktorja izgubil življenje. Policisti Policijske postaje Ormož so opravili ogled kraja nesreče in izključili tujo krivdo. 

Kako je do nesreče prišlo?

64-letnik je s kmetijskim traktorjem opravljal gozdarska dela v svojem gozdu. Traktor je ustavil na gozdni poti, na hribu navzdol. Izstopil je iz traktorja, da bi odklopil traktorski priključek in si pripravil orodje. Ker pri traktorju, ki je bil v teku, ni potegnil ročne zavore, se je ta začel pomikati po hribu navzdol.

Da bi ustavil traktor, je moški poskušal na levi strani  traktorja vstopiti  v kabino, vendar je med premikanjem traktor z levo stranjo zapeljal tako tesno ob drevo, da je moškega stisnilo med vrata in kabino traktorja.

Zaradi drugih dreves se je traktor ustavil in obstal v teku, stisnjeni moški pa je v stoječem položaju zaradi zadušitve umrl.

Pokojnega je, ker se ni pravočasno vrnil iz gozda, tam našla njegova žena. Poklicala je pomoč, vendar gasilci in reševalci kljub oživljanju ponesrečencu niso mogli več pomagati.

Ormoški policisti bodo podali poročilo na Okrožno državno tožilstvo Ptuj.

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
123 (nepreverjen)

R.I.P

Čergoli (nepreverjen)

Traktorju bo se sodilo po zakonu!!!

Magyar Bacsi (nepreverjen)

Verjetno traktor ni imel PCT in zato bo primerno kaznovan.

Starejše novice