V začetku leta je prišlo do večje eksplozije na avtobusni postaji v Celju, zaradi katere so bile poškodovane tri osebe. Policisti so sedaj ugotovili razlog eksplozije in posledično kazensko ovadili 64-letnika, ki mu grozi do pet let zaporne kazni.

8. januarja, okoli 12.30, je na Avtobusni postaji v Celju prišlo do eksplozije, v kateri so bile poškodovane tri osebe, močno pa so bili poškodovani tudi pritlični prostori stavbe.

Ogled kraja eksplozije je opravila ogledna skupina Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Celje, udeležili sta se ga tudi preiskovalna sodnica in državna tožilka. 

Z ogledom kraja, zbiranjem obvestil in pridobitvijo strokovnih mnenj je bilo ugotovljeno, da je do eksplozije in požara prišlo v pritličnih prostorih Avtobusne postaje Celje, natančneje v prostoru, kjer je nameščena elektro omarica, kjer je zagorelo

Vzrok za nastanek požara in eksplozije je bilo nenadzorovano uhajanje zemeljskega plina iz jeklene cevi z nameščenim elektromagnetnim ventilom, v betonskem jašku med avtobusno postajo in Mariborsko cesto.

Kazensko ovadili 64-letnika, se mu obeta zaporna kazen?

Zaradi suma storitve kaznivega dejanja so celjski policisti konec preteklega meseca kazensko ovadili 64-letnega moškega, ki je v podjetju, ki je pristojno za izvajanje dejavnosti sistemskega operaterja distribucijskega omrežja zemeljskega plina, pristojen in odgovoren za dosledno izvajanje periodične sistematične kontrole distribucijskega omrežja zemeljskega plina v jašku, v neposredni bližini avtobusne postaje. 

64-letnik je osumljen storitve kaznivega dejanja povzročitev splošne nevarnosti, saj ni zagotovil obratovalne zanesljivosti delovanja distribucijskega omrežja zemeljskega plina in plinovodnih naprav, s čimer je bila ogrožena splošna varnost ljudi in premoženja ter okolja. 

64-letnika in pravno osebo so kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti, za katero je zagrožena zaporna kazen do petih let.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Hojs zaradi politike (nepreverjen)

novice.svet24/clanek/novice/slovenija/hojsov-kriz-cez-samopostrezbo-zdaj-bo-politika-dolocala-kaj-bo-na-prodaj-v-npu

Starejše novice