Vir: društvo Ezl ek
Društvo Ezl ek v sodelovanju z Radio Maribor organizira tradicionalni dogodek Poklon Ezl eku, ki bo v soboto, 29. maja, od pete ure dalje.

Ponovno kot vsako leto društvo Ezl ek pripravlja tradicionalni dogodek Poklon Ezl eku. Ezl eku se bodo tradicionalno poklonili na zadnjo majsko soboto, tokrat preko radijskih frekvenc Radia Maribor.

Jutranji in dnevni radijski program bo namenjen studijskemu pogovoru z znanimi 'ezlekarji', glasbeniki in različnimi izvajalci ter glasbenemu repertoarju iz časa Ezl eka. Podelil se bo tudi naziv Frajer Ezl eka.

Povabili so več različnih znamenitih ezlekarjev, in sicer med njimi so Smiljan Pušenjak, Tone Vogrinec, Igor Orešič ter pobudnico Poklona Ezl eku Nado Ravter.

V studiu bodo tudi Ivo Mojzer, Marko Grobler z bandom, Jure Doležal, Vili Franc Rozman in Oto Vrhovnik.

Poklon Ezl eku bo v soboto, 29. maja, od pete ure dalje. Na ta dan se srečajo ezlekarji, ki živijo v Sloveniji in v tujini, posebej označenega v koledarju. Ob glasbeno kulturnem programu se spominjajo časov Ezl eka.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Surfeiter (nepreverjen)

Vsi našteti "ezlekarji" so majhne pičkice v primerjavi s kasnejšimi generacijami iz Astorije oz. Ezleka ... zanimivo je to, da kasnejših generacij tile v članku navedeni niti ne omenijo, čeprav so sami na ezleku stali v "kamgarn" hlačah in z par parami v žepu, medtem, ko se je kasneje pojavil jeans, oprijete majčke, mopedi, Vespe, motorji in avtomobili. Kdor je hotel biti viden in sam ni imel poguma stati na vogalu, se je moral pač večkrat peljati mimo ... čimbolj počasi ... po Slovenski mimo Mlinčka ter nazaj po Gregorčičevi ... in tako večkrat v krog. Kdo pa se ne spomni generacije iz osemdesetih?
Šef, Gonza, Roman, Martin, Fras, Zeba, Đoka ... ... ... ... ...

Starejše novice