Vir: spletna stran Ana Desetnica (foto: Luka Dakskobler).
​​​​​​​Ana Desetnica ali mednarodni festival uličnega gledališča bo popestril mariborske ulice. 

25. Ana Desetnica od 23. junija do 3. julija vabi v družbo več kot sto odličnih domačih in tujih umetniških ustvarjalcev iz 11 držav na ulice, trge, v parke in celo na grajska dvorišča 13 mest.

Na 31 prizoriščih si boste lahko brezplačno ogledali 37 žanrsko raznolikih predstav in intervencij ter praznovali festivalski jubilej!

Po vsej Sloveniji

Igralci in performerji bodo zasedli Gornjo Radgono, Ptuj, Kamnik, Logatec, Maribor, Novo Gorico, Šoštanj, Ljubljano, Krško, Novo mesto, Sežano, Slovenj Gradec in Ilirsko Bistrico. 

Na Ptuju bo festival med 24. in 26 junijem, v Mariboru med 27. in 29 junijem, v Gornji Radgoni 23. in 25. junija, v Ljubljani pa med 29. junijem in 3. julijem. 

Bogato dogajanje v Mariboru 

V Mariboru bo festival uličnega gledališča trajal med 27. junijem in 29. junijem. V ponedeljek, 27. junija si boste lahko, ob 20.15, ogledali Nogometni cirkus Mencha Sose iz Argentine. Predstava se bo odvila na Glavnem trgu. 

V ponedeljek pa le ostanite na Glavnem trgu, saj se bosta odvili še dve predstavi. Sledila bo predstava Maromas ustvarjalcev Cronopia, ki se bo odvila ob 21.00.

Le 45 minut kasneje sledi še zadnji spektakel večera, nastopajoči eVenti Verticali se bodo predstavili s predstavo Quadro

Tudi v torek, 28. junija, se bodo na Glavnem trgu zvrstile tri predstave. Dogajanje se bo pričelo ob 20.15 s hip hop predstavo ustvarjalcev Cie Dyptik, naslov predstave pa je De-Konstrukcija. Ob 21.00 bo sledila predstava Jakoba Berganta Cirkus na pedala, ob 21.45 pa predstava ustvarjalcev Bratri v tricku z nastopom Smučarska odiseja. 

V Mariboru bo zadnji dan festivala prav tako potekal na Glavnem trgu, kjer se bodo v sredo zvrstile tri predstave. 

Dana Auguštin se bo ob 20.15 predstavila s predstavo Dejanje (iz) ljubezni, ob 21.00 sledi predstava ustvarjalcev Mismo Nismo z Misijo šotor, ob 21.45 pa predstava ustvarjalcev Circo Carpa Diem z nastopom Sladko slano. 

Ulice na Ptuju bodo oživele po tem programu 

Na Ptuju si boste lahko ogledali celo vrsto predstav, ki bodo zasedale trge in ulice. V petek, 24. junija, lahko na Mestnem trgu spremljate predstavo ustvarjalcev Gledališča Ane Monro Zadnji ulov. Ta se bo začela ob 18.00. 

Nekoliko kasneje, ob 21.30, si pa lahko na Mestnem trgu ogledate predstavo ustvarjalcev Kulturnega društva Priden možič, Čupakabre in Šlosarta z ognjeno predstavo Sodrga. 

V soboto se bo dogajanje začelo že ob 10.00 na mestni tržnici. Ogledate si lahko predstavo Draga Zadnikarja Zelena igrala. Pol ure kasneje se odpravite na Mestni trg, kjer si boste lahko ogledali ulično cirkuško predstavo Jakoba Berganta Cirkus na pedala. 

Sobotno dogajanje se bo nadaljevalo v popoldanskih urah. Ob 18.30 si lahko na Mestnem trgu ogledate predstavo Dua Slavica Dobro jutro, ob 21.30 pa se ponovno odpravite na mestno tržnico, kjer bo predstava Dane Avgušin s sodobno cirkuško predstavo Dejanje (iz) ljubezni.  

Bogat program in še zadnji dan Ane Desetnice sledi v nedeljo, 26. junija. Ob 9.00 obiščite Mestni trg, kjer bo interaktivna intervencija Camila Acoste Mendoza Clamyo.

Uro kasneje se odpravite na Slovenski trg, kjer se bo Teater PolPet predstavil s predstavo Riba, ob 11.00 pa sledi zaključek festivala z ustvarjalcem Menchem Soso Nogometni cirkus - ali prava cirkuška nogometna predstava. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice