Minulo nedeljo, 13. maja, je bil v Podnanosu v Vipavski dolini izbor ansamblov za letošnji Vurberški festival.

Ansambli, ki so se prijavili za sodelovanje na 27. festivalu narodno-zabavne glasbe Slovenije, vokalno instrumentalnih skupin z diatonično harmoniko ter dvo in več glasnim petjem Vurberk 2018, so pred štiričlansko strokovno komisijo – Tomaž Tozon, Tomaž Guček, Janu Rednak in Konrad Toplak - opravljali »sprejemni izpit«.

Tudi skladba Lojzeta Slaka

Letošnji festival bo v petek, 22. junija, na Vurberku, organizira ga Turistično društvo Vurberk v sodelovanju z občino Duplek ter družbo Media 24 – radio in televizija Veseljak, revijo Muzika, Original harmoniko Rutar, spletnim portalom narodnjak.si in agencijo Geržina Videoton, kot tehničnim organizatorjem.

Pred številnimi gledalci, ki so dodobra napolnili prireditveni šoto pri osnovni šoli v Podnanosu, je vsak ansambel najprej za »ogrevanje« pred tisto ta »pravo« skladbo, ki je bila tekmovalna ter prvič tudi javno izvajana, zaigral eno iz zapuščine legendarnega ansambla Lojzeta Slaka.

Lahko zapišemo, da komisija ni imela težkega dela, saj kot je povedal legendarni Tomaž Tozon, so bile vse skupine zelo kakovostne in dobro pripravljene. Na podlagi odločitve komisije, bodo se za festivalske nagrade na Vurberku potegovali ansambli Stop, Vžig, Boršt, Opoj, Klateži, Zadetek, Pvaninski abuhi, Veseli Savinjčani, Hozentregarji ter ansambla Primož in Dobrovoljci, Blaža Hutevca, ženska skupina Frajerke in ansambel Jelen, ki je na izboru po odločitvi gledalcev prejel nagrado za na  ansambel prireditve.

Prireditev povezovala Štajerca

Prireditev sta povezovala  Štajerca, »zaščitnika« Vurberškega festivala Ida Baš in Janez Toplak, ki sta tej prireditvi dala neizbrisni pečat, tako glede prepoznavnosti, kot tudi priljubljenosti. Ljubitelje narodno-zabavne glasbe se torej v nedeljo v Vipavski dolini preživeli lep in prijetni popoldan, kljub grožnji nevihtnih oblakov, za kar so se potrudili prizadevni člani Turističnega društva Podnanos, ki v okviru prireditve »Šembiška pomlad« letošnji izbor za Vurberk organizirali že dvajsetič.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice