Vir: Zavod MARS Maribor
Si želiš postati del zgodbe Art kampa 2022, Zelenega festivala ustvarjalnosti za družine in otroke vseh starosti? Postani njihov prostovoljec. Prijave zbirajo do 17. junija.

Art kamp bo ob svojem 15. rojstnem dnevu na prenovljeni promenadi, tratah in poteh Mestnega parka Maribor, od 24. junija do 2. julija poskrbel za dobro voljo.

Med 9. in 20. uro bo pogostil s kulturo, umetnostjo, znanostjo, športom, rekreacijo in tudi zabavo. 

Art kamp je velika družina. V delavnicah in predstavitvah sodeluje okoli 500 mentorjev, sodelavcev in prostovoljcev. Pri izvedbi programov pa so v veliko pomoč posamezniki, ki se vključujejo s prostovoljskim delom.

Zato vabijo, da se na poziv odzovete vsi, ki bi si želeli postati prostovoljec ali prostovoljka na festivalu Art kamp.

Na voljo so različna področja dela, zagotovljeno tudi izobraževanje in priprave

Področja, kjer boste lahko nabirali izkušnje, se med seboj razlikujejo, tako po naravi dela, kot po delovnem času.

Posameznik bo delal v enem od sklopov, zaželeno ves čas festivala ali vsaj pet dni. Več o sklopih si lahko preberete tukaj.

Pred pričetkom prostovoljskega dela organizatorji vabijo na izobraževanje za prostovoljce, ki bo v mestnem parku v petek, 17. junija, med 17.00 in 19.30 in v soboto, 18. junija, med 10.000 in 12.30.

V prijavnici lahko izberete termin, ki vam bolj ustreza, za vse, ki vam omenjena datuma ne ustrezata, pa se lahko z organizatorji dogovorite individualno.

Udeležili se boste tudi praktičnih priprav na prostovoljsko delo v tednu pred festivalom, od 20. do 23. junija, kjer boste skupaj pripravljali scenografijo festivala.

Udeležba na izobraževanju in v enem izmed terminov praktičnih priprav je obvezna in pogoj za sodelovanje na festivalu, saj se boste na tak način spoznali in uskladili vaša pričakovanja za skupno delo. 

Slika je simbolična (foto: Jure Banfi).

Za prostovoljsko delo dobite potrdilo

Prostovoljstvo na festivalu poteka pod okriljem Zavoda MARS Maribor. Pred pričetkom festivala boste sklenili dogovor o prostovoljskem delu, po zaključku pa boste prejeli potrdilo o prostovoljskem delu na festivalu Art kamp, kar je za mnoge odlična delovna referenca. Potnih stroškov pa vam ne bodo mogli povrniti.

Pogoj za opravljanje prostovoljskega dela v Art kampu je starost vsaj 15 let. 

Prijavite se lahko do 17. junija, s prijavnico, ki se nahaja tukaj.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice