Balet SNG Maribor v italijanskem Oderzu

NovicaKomentarjiDeli na Facebooku Deli na Twitterju Deli na Google Plus Pošlji po elektronski pošti

Moje ime:

Moj email:

Prijateljevo ime:

Prijateljev email:

Besedilo:

Povezava bo samodejno pripeta v sporočilo

Balet SNG Maribor v italijanskem Oderzu

Balet Slovenskega narodnega gledališča Maribor je z gostovanjem v Italiji, v soboto 8. julija, nastopil na 27. Festivalu Opera in Piazza – Giuseppe di Stefano v Oderzu.

Balet SNG Maribor v italijanskem Oderzu
  • Balet SNG Maribor v italijanskem Oderzu Balet SNG Maribor v italijanskem Oderzu

Aktualno sezono bo mariborski baletni ansambel torej zaključil z izvedbo baleta Mikisa Theodorakisa, Grk Zorba na festivalu "Opera in Piazza" v Italiji. V glavnih vlogah so nastopili Sergiu Moga (Zorba), Yuya Omaki (John), Tijuana Križman Hudernik (Marina), Galina Čajka/Marina Krasnova (Madame Hortense) in Matjaž Marin (Yorgos).

Pred včerajšnjo predstavo so organizatorji festivala znameniti balerini Carli Fracci slovesno podelili tretjo Mednarodno nagrado Giuseppe Di Stefano. Oderzo, v rimskih časih imenovan Opitergium, je mesto, ki se ponaša z bogato zgodovino. Festival Opera in Piazza je posvečen legendarnemu tenorju Giuseppeju di Stefanu in tradicionalno vsako leto privablja tisoče gledalcev na koncerte ter operne in baletne predstave.

SNG Maribor že nekaj let uspešno sodeluje z mestom Oderzo in tamkajšnjim festivalom "Opera in Piazza" za kar je še posebej zaslužen Miro Solman, občan Oderza, sicer pa operni solist v SNG Maribor. Plod dobrega umetniškega sodelovanja je vsakoletno gostovanje SNG Maribora na prej omenjenem festivalu pod zvezdami.

Matej Regent
nedelja, 9 Julij, 2017 - 13:20 Osveženo: 9. Julij 2017 - 13:20

Soustvarjaj

Komentarji

Dodaj komentar

CAPTCHA
Da bi preprečili nezaželjeno dodajanje vsebin, odgovorite na enostavno vprašanje.
Fill in the blank.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.