Carmina Slovenica zlata na mednarodnem zborovskem tekmovanju

NovicaKomentarjiDeli na Facebooku Deli na Twitterju Deli na Google Plus Pošlji po elektronski pošti

Moje ime:

Moj email:

Prijateljevo ime:

Prijateljev email:

Besedilo:

Povezava bo samodejno pripeta v sporočilo

Carmina Slovenica zlata na mednarodnem zborovskem tekmovanju

Pevska šola Carmina Slovenica se je minuli konec tedna uspešno udeležila mednarodnega zborovskega tekmovanja na Slovaškem.

Carmina Slovenica zlata na mednarodnem zborovskem tekmovanju
  • Carmina Slovenica zlata na mednarodnem zborovskem tekmovanju Carmina Slovenica zlata na mednarodnem zborovskem tekmovanju

Izjemen nastop zbora Junior Carmina Slovenica je štiričlanska mednarodna žirija ocenila s 93,7 točk, kar jim je prineslo zlato odličje. Ob tem jim je bila podeljena še posebna nagrada za »vokalno kulturo« ter Tatjani Dvoršak nagrada za najboljšo korepetitorico tekmovanja. Odlično delo zborovodkinje Manje Gošnik Vovk je zbor umestilo na drugo mesto med vsemi tekmujočimi zbori. Tekmovanja so se v raznih kategorijah udeležili zbori iz Češke, Litve, Poljske, Slovenije in Slovaške.

Pevski zbor s tradicijo

Pevska šola, ki jo je leta 1993 ustanovila umetniška voditeljica Karmina Šilec in deluje pod okriljem Carmine Slovenice, redno sodeluje na domačih in mednarodnih zborovskih tekmovanjih, kjer zbori posegajo po najvišjih nagradah. Deluje na različnih ravneh in je tako hkrati izobraževalno telo in vokalni ansambel. Njen namen je glasbeno izobraževanje na najvišji ravni, razvoj glasbenega talenta vsakega posameznega člana, spodbujanje zanimanja za glasbo, negovanje prijateljstev in skupinskega duha, potovanja in srečevanje ljudi iz različnih držav.

Z velikim uspehom so mladi umetniki zaključili letošnjo sezono, novo sezono pa bodo zadnji teden avgusta začeli s Poletnim glasbenim taborom Attacca, ki vsak konec avgusta združi mlade, ki imajo veselje do glasbene, plesne in gledališke ustvarjalnosti, jih zanimajo nove izkušnje, želijo ustvariti nova prijateljstva, pripadati skupini in biti kreativni. Letošnji tabor, že tretji po vrsti, bo potekal od 28. do 31. avgusta v dvorani Union. 

 

Matej Regent
torek, 20 Junij, 2017 - 14:26 Osveženo: 20. Junij 2017 - 19:42

Soustvarjaj

Komentarji

Dodaj komentar

CAPTCHA
Da bi preprečili nezaželjeno dodajanje vsebin, odgovorite na enostavno vprašanje.
Fill in the blank.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.