Na jezeru v Rogozi se junija obeta tridnevni elektronski spektakel pod milim nebom.

Pred meseci se je na socialnih omrežij pojavil dogodek StellarBeat Music Festival, za katerega je v tem trenutku na Facebooku že 1500 zainteresiranih, čeprav so do festivala še dobri štirje meseci. V mestu že visijo prvi jumbo plakati, ki vabijo na unikaten festival, kakršnega v Mariboru še ni bilo. Vse več ljudi se radovedno sprašuje, kaj vse se bo dogajalo na jezeru v Rogozi zadnji konec tedna v juniju. Preverili smo. 

Festival vas bo v vesolje izstrelil na akumulacijskem jezeru v Rogozi

V Mariboru se pripravlja prvi festival elektronske glasbe, ki se bo odvil med 23. in 25. junijem. Ideja se je porodila mladim Mariborčanom. Drugo največje slovensko mesto s 120.000 prebivalci, ki živijo bogato in ustvarjalno življenje, a ob tem pogrešajo večdnevno festivalsko dogajanje, ki bi bilo namenjeno predvsem mladim. 

Skozi tunel v galaksijo, skrbi ostanejo zunaj

Rdeča nit tridnevnega dogajanja bodo nedvomno galaksija, ozvezdje in sanje. Organizatorji so navdih za temo festivala dobili v konceptu odkrivanja novega, še ne doseženega v Mariboru. Nastope zvezd bodo spremljali tematska scena in posebni efekti, ki bodo pričarali prav posebno intergalaktično izkušnjo. Obiskovalce bo že vhod skozi majhen mostiček popeljal v spektakularno sceno novega tridnevnega sveta, vse skrbi pa bodo ta vikend ostale na drugi strani, pojasni Josipa Andric, vodja odnosov z javnostmi. 

Brezplačna kamp in parkirišče 

Glavni oder bo ogromna ploščad, ki se bo vsak dan festivala po 18. uri prelevila v areno, kjer se bodo spopadli velikani elektronske glasbe. V neposredni bližini koncertnega prostora bo kamp, kjer bo plaža in še dva manjša odra. V kampu bo prostor za šotore, obiskovalci bodo lahko uporabljali kamp brezplačno. Na festivalu bo tudi market, šanki s pijačo, stranišča in tuši, urejena bodo brezplačna parkirišča. Poleg glasbenega doživetja bo na festivalu tudi polno dnevnih aktivnosti, namenjenih udeležencem. Odvijale se bodo na plaži, kjer jih bo spremljal poseben dnevni program.

Več kot 20 DJ-ev

Festival bo ponujal posebno glasbeno doživetje, ki se bo odvijalo na dveh odrih. Čeprav so organizatorji dogodka sprva napovedovali obisk 20 DJ-jev, je število že potrjenih glasbenikov prekosilo prvotno številko. Nastopili bodo Pretty Pink, Tim Urbanya, Matroda, BluBird, Alex Ranerro, Loudbeatz, Adonov, Crhns, Maynamic in Ian Sound … Več kot 20 DJ-ev bo poskrbelo za glasbena doživetja vseh treh dni – podnevi in ponoči.  

Za mlade lokalne DJ-je pripravljajo natečaj, na katerega se bodo lahko prijavili vsi zainteresirani. Zmagovalec bo nastopil na glavnem odru. 

Vključitev lokalnih ponudnikov

Organizatorjema projekta – Klubu KMŠ Maribor, ki je tokrat združil moči s še zelo svežim Rockstar Studiem – se je kot partner projekta pridružila občina Hoče – Slivnica, ki je festival podprla in v njem prepoznala velik turistični in razvojni potencial. 

Organizatorji napovedujejo unikaten dogodek na Štajerskem, ki bi lahko sprejel kapaciteto do 5000 ljudi. Prvi paket kart je že v predprodaji, kmalu pa bo tudi znano, kdo bo glavna super zvezda. To bodo – kot pravi Andričeva – razkrili v prihodnjih dneh. 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice