Univerzitetna knjižnica Maribor že tretjič organizira Filmiko – zabavno šolo filma za vse generacije. Tokrat bo posvečena animiranemu filmu.

Filmika – zabavna šola filma za vse generacije Univerzitetne knjižnice Maribor že tretjič vabi k vpisu. Prvič in drugič je bila posvečena igranemu filmu, v njej pa je sodelovalo več filmskih ustvarjalcev, ki so v učnem procesu skupaj z udeleženci ustvarjali film od osnovne zamisli so montaže. 

Nastala sta dva kratka igrana filma – Zaklonišče in Polna luna. Tokrat bo Filmika posvečena animiranemu filmu, izvajalca šole pa bosta Jože Slaček in Kristijan Robič.

V trimesečni filmski šoli bodo udeleženci lahko dobili celovit vpogled v tehnike, zgodovino, izdelavo in produkcijo animiranega filma. Seznanili se bodo z osnovami, ki jim bodo omogočale nadgrajevanje in ustvarjanje na tem področju. 

Teoretično delo se bo prepletalo s praktičnim, odvisno od želje in aktivnosti udeležencev. Šola bo potekala od 1. aprila do 21. junija 2019 petkrat mesečno v Glazerjevi dvorani Univerzitetne knjižnice Maribor od 16.30 do 19. ure. 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice