Filmski večer z gostom in filmi iz največjih svetovnih festivalov

NovicaKomentarjiDeli na Facebooku Deli na Twitterju Deli na Google Plus Pošlji po elektronski pošti

Moje ime:

Moj email:

Prijateljevo ime:

Prijateljev email:

Besedilo:

Povezava bo samodejno pripeta v sporočilo

Filmski večer z gostom in filmi iz največjih svetovnih festivalov

Prvi letošnji filmski večer Student Cuts bo obiskal Aleš Studen, predvajani pa bodo filmi iz največjih filmskih festivalov po vsem svetu.

Filmski večer z gostom in filmi iz največjih svetovnih festivalov
  • Filmski večer z gostom in filmi iz največjih svetovnih festivalov Filmski večer z gostom in filmi iz največjih svetovnih festivalov
  • Filmski večer z gostom in filmi iz največjih svetovnih festivalov Filmski večer z gostom in filmi iz največjih svetovnih festivalov

To sredo, 11. januarja, se bo v Vetrinjskem dvoru v središču Maribora odvil prvi Student Cuts filmski večer v novem letu. Na ogled bo na voljo osem različnih filmov, ki se navezujejo na različne poklice, pri čemer avtorji poudarjajo pozitiven odnos do dela. V program je uvrščen tudi dobitnik nagrade Student Cuts filmskega festivala za najboljši eksperimentalni film Klasična noč avtorice Renate Charikiopoulos iz Francije. Predstavljeni bodo tudi filmi, ki so bili prikazani na večjih festivalih po vsem svetu. Gost večera pa bo Aleš Studen, avtor dokumentarnega filma Moderator na radiu – delo ali zabava? Po projekcijah filmov bo sledil še pogovor z njim.

 

Filmski večeri Student Cuts se odvijajo vsak mesec, od oktobra do maja. Celoten projekt organizirajo študentje Medijskih komunikacij na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko UM v sodelovanju s fakulteto, lokalno skupnostjo in pokrovitelji. Na filmskih večerih, ki običajno potekajo vsako drugo sredo v mesecu, so prikazani filmi, ki so na festivalu sodelovali v prejšnjem letu.

Priložnost za mlade filmske ustvarjalce

Student Cuts je namenjen predvsem mladim filmskim ustvarjalcem, ki so svojo kariero komaj začeli. Daje jim edinstveno priložnost, da svoja dela predstavijo širšemu občinstvu in tako pokažejo svoj ustvarjalni potencial. Vsi filmi na festivalu so ustvarjeni brez profesionalne pomoči, zato so filmi pokazatelji dela mladih, ki imajo v sebi ogromno domišljije, ustvarjalnosti, volje da izrazijo svoje mnenje in seveda veliko zanimanje za filme. Zaradi takšnih ustvarjalcev lahko na festivalih in filmskih večerih uživate v edinstvenih in drugačnih zgodbah, polnih mladostniške energije, raznolikosti in idej.

Predvajani filmi na tokratnem filmskem večeru

Dokumentarni film Amolador (Teyama Alkamli, Portugalska), eksperimentalni film Classic Night (Renata Charikiopoulos & Alexandre Sarkis, Francija), fikcijski film Close Mondays (Henry Willette, ZDA), animirani film ISKON Anima Aeternam (Dragas Mihajlo, Srbija), dokumentarni film Kalabattu- A binding thread (Arundhati Bhardwaj, Indija), oglas MEET THE REAL ME (Bartosz Kruhlik, Poljska), dokumentarni film Moderator on radio – work or fun? (Aleš Studen, Slovenija) in animirani film The Wind (Jinyue Wan, ZDA).

Jaka Maučec
ponedeljek, 9 Januar, 2017 - 09:10 Osveženo: 9. Januar 2017 - 9:10

Soustvarjaj

Komentarji

Dodaj komentar

CAPTCHA
Da bi preprečili nezaželjeno dodajanje vsebin, odgovorite na enostavno vprašanje.
Fill in the blank.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.