Daniel Marinič s harmoniko poslušalce spravil od solz do vriskanja in poskakovanja.

Harmonika že dolgo ni več inštrument, vezan samo na narodnozabavno glasbo. To je včeraj na Poštni ulici vnovič dokazal Daniel Marinič, ki se je s svojimi spretnimi in nežnimi prsti sprehajal po gumbih harmonike. Z dušo uličnega glasbenika, toplim nasmehom in balkansko karzimo je romantično zapeljal Poštno ulico.

Od etna, swinga, tanga, popa in balkanskih melosov. Publika ob Daniju ni bila le raznežena s solznimi očmi, temveč je tudi vriskala in ploskala od navdušenja, celo vstajala od svojih miz in se s plesom preupustila Danijevim melodijam.

Glasbeni cikel SOLO-SOLO je žanrsko raznolik, vendar z zagotovljenimi vrhunskimi nastopi z različnimi inštrumenti, ki ustrezajo poletnem živahnem utripu mariborske promenade – Poštne ulice, ki Mariborčanom nudi uživaške večere v družbi prijateljev.

Sledi še šest četrtkov, ko se bodo na manjšem odru pred Bukvarno Ciproš ob 20.30 uri samostojno predstavili vrhunski solo glasbeniki in solo glasbenica. Nastopili bodo še: 3. 8. Samo Ivačič (klavir, vokal), 10. 8. Igor Bezget (kitara), 17. 8. Mitja Ritlop (klarinet), 24. 8. Jure Tori (harmonika), 31.8. Maša Golob (violina), 7.9. Samo Šalamon (kitara).

Foto: Gregor Salobir

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice