Anja Strajnar je z Akordiko v Salonu uporabnih umentnosti pričarala imenitni večer poln svetovnih uspešnic muzikalov.

V Salonu uporabnih umetnosti smo prisluhnili Anji Strajnar in Akordiki, ki je zaigrala uspešnice iz svetovnega muzikalov: Roxie, Willkomen, Life is a cabaret, When you good to mama, Aquarius, Jesus Christ Superstar, Life is, I am what I am, All that jazz in druge.

Čeprav nekateri obiskovalci niso vedeli ničesar o muziklih, jim je tovrstne skrivnosti razkril glavni vokal njihove zasedbe – Anja Strajnar. Njene pripovedi so popestrile že tako odličen nastop in dobro vzdušje.

Akordika je že uveljavljena zasedba na slovenskih tleh, ki se z izvajanjem predvsem muziklov, ukvarja že skoraj deset let. Pred kratkim so zečeli izvajati tudi  avtorsko glasbo različnih članov zasedbe: Anje Strajnar, Mance Udovič in Matije Mlakarja

Skupina šteje sedem glasbenih članov. Glavni vokal Anja Strajnar, saksofonist David Mozetič, bobnar Aleš Zorec, Ilj Pušnik igra na kontrabas in bas kitaro, Matija Mlakar igra na pozavno, na klaviaturah lahko slišimo Manco Udovič, na kitari in benju pa Klemna Smoleja, bend pa je včasih bogatejši za plesalki Živo Laterner in Saro Golob in zato za marsikoga še privlačnejši. 

Anja Strajnar je sicer že znan vokal slovenske muzikalovske scene, trenutno nastopa v več muziklih – slišite jo lahko v Mamma  mii, Madagascarju in Alpski sagi.  

Eva Božič

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice