V Dupleku danes poteka pustna parada, na kateri se je za postavitev Guinnessovega rekorda zbralo kar 276 namaskiranih gasilcev.

Kot smo že pisali, se danes v Dupleku dogaja prav posebna pustna povorka. V Vrtcu pri OŠ Duplek so se odločili postaviti rekord največje skupinske maske doslej za vpis v Guinnessovo knjigo rekordov. Za rekord potrebujejo 250 mask. Na svoji spletni strani so priložili navodila za izdelavo kostuma gasilca, a vse zainteresirane pri sodelovanju pozvali, naj bodo pri izdelavi kostuma previdni.

“Za postavitev Guinnessovega rekorda moramo biti vsi enaki. Vsi, ki ne ustrezajo maski, se ne štejejo k rekordu, zato se čimbolj držite navodil. Guinnessova pravila so zelo stroga in zahtevajo tudi, da imajo vsi tekom postavljanja rekorda na sebi vse dele maske,« so zapisali na spletni strani vrtca.

Po zadnjem štetju se je zbralo 276 "gasilcev"

Zbiranje mask se je pri Baraki pričelo ob 14.30. Po zadnjem štetju se je zbralo kar 276 namaskiranih gasilcev, kar več kot zadošča za nov Guinnessov rekord, seveda pod pogojem, da ne pride do nepravilnosti pri nameščanju ali izgledu mask.

Še vsaj dva meseca do potrditve novega rekorda

Če je rekord postavljen ali ne, ne bomo izvedeli še vsaj dva meseca. Organizatorji iz vrtca so kar 12 tednov čakali samo na prijavo in potrdili, da bo vsaj toliko časa trajala tudi potrditev. 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice