Že 5. Festival Ezl ek se je včeraj začel z Operno nočjo v Mestnem parku Maribor in ponovno napolnil vse kotičke zelenic.

Društvo Ezl ek in Opera SNG Maribor sta včeraj ponovno pripravila spektakel opernega petja v spremljavi simfoničnega orkestra SNG Maribor v Mestnem parku.

Operna noč v Mestnem parku je tradicionalni koncert Simfoničnega orkestra SNG Maribor. Včerajšnji dogodek je še posebej pomemben, saj Slovensko narodno gledališče Maribor letos obeležuje stoletnico obstoja osrednje kulturne institucije v Mariboru in celotni severovzhodni Sloveniji. Letos je bil častni pokrovitelj Operne noči predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec, veliko podporo in naklonjnost pa je imel dogodek Operna noč tudi s strani mariborskega župana Saše Arsenoviča.

Dogodek so pripravili že peto leto zapored in glede na odlične vtise prejšnjih let, je tudi včeraj opero prišla poslušat ogromna množica ljudi vseh generacij.

Koncert opernih arij so izvedli solisti Sabina Cvilak, Rebeka Lokar, Irena Petkova, Andreja Zakonjšek Krt, Martin Sušnik in Jaka Jurgec.

V parku je bil včeraj zaseden dobesedno skoraj vsak kotiček. Ljudje so zasedli vse stole, veliko Mariborčank in Mariborčanov pa si je omislilo kar ležanje travi, drugi so si prinesli stolčke za piknik.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice