V organizaciji Mestne občine Maribor so že v zgodnjih jutranjih urah po mestu zadonele budnice v izvedbi pihalnega orkestra Kulturno umetniškega društva Pošta.

Tudi letos so na prvomajsko jutro po Mariboru zadonele budnice. V organizaciji Mestne občine Maribor so se godbeniki Pihalnega orkestra Kulturno umetniškega društva Pošta, ki letos obeležuje 90-letnico delovanja, popeljali po mestnih četrteh in krajevnih skupnostih in od 5.30 naprej občanom naznanjali praznik dela.

Godbeniki že v zgodnjih jutranjih urah so krenili izpred poštne poslovalnice na Partizanski cesti 54.

Vmes se je godba z avtobusom popeljala skozi mestne četrti Center, Ivan Cankar, Koroška vrata, Magdalena, Tabor, Nova vas, Radvanje, Studenci, Tezno, Pobrežje, Brezje - Dogoše - Zrkovci in krajevno skupnost Malečnik.

V vsaki mestni četrti oziroma krajevni skupnosti so se ustavili za nekaj minut in zaigrali eno ali dve skladbi. 

Igrali so za mimoidoče, za ljudi v svojih domovih, v Mestni četrti Studenci pa so še posebej budnico zaigrali tudi za stanovalce Doma pod Gorco.

V mestu pa smo opazili tudi budnico gasilcev.

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Karl Marx (nepreverjen)

a tako sranje imajo gnar
da bi pa most v Malečniku zrihtali pa ne

fuknjena komunistka (nepreverjen)

tudi jaz tako pravim

In reply to by Karl Marx (nepreverjen)

PP (nepreverjen)

...policija je nadzirala kršitve zakonodaje o nošenju maske ! Nasploh so higienska priporočila za skupne kulturne dejavnosti precej zapletena. Trobilci in pihalci morajo na primer paziti še na kondenz, ki se jim nabira v času igranja. Pihanju kondenza iz inštrumenta se je treba izogibatii, za njegovo lovljenje naj se uporabljajo papirnate brisače v več plasteh ali bombažne brisače na tleh, ki jih je treba po vsaki uporabi ustrezno oprati na vsaj 60°C, piše v navodilih. "Bolj priporočena pa je uporaba pokrivala za zvon inštrumenta. Pokrivalo naj bo dvo ali bolje večplastno s sredinsko filtrsko plastjo, kot je pri troslojni kirurški maski. Rezultati raziskav kažejo, da se emisija aerosola zmanjša za 60 do 90 %, če inštrumentalisti uporabljajo kirurško masko z režo za ustnik in pokrivalo za zvon inštrumenta."
Gate na glavo pa dva svinčnika v nos !

Karl Marx (nepreverjen)

jebeš trobila
trobijo z rilcem sloni

In reply to by PP (nepreverjen)

Zikollino (nepreverjen)

Karlek ... zamenjajo ti naj plenico ... dosti sranja maloumnega ...

In reply to by Karl Marx (nepreverjen)

Koncajte novin… (nepreverjen)

Le kako je vse leto sploh še kdo živ. Veliko neumnega smo v času življenja že slišali, a zadnje čase je človeška neumnost na višku.

Starejše novice