Dogodek, ki velja za enega največjih tovrstnih dogodkov v tem delu Slovenije, je letos postregel s 107 različnimi traminci iz sedmih različnih držav.

Vsi ljubitelji vrhunske žlahtne kapljice, še posebej sorte traminec, so ponovno dočakali težko pričakovani, zdaj že tradicionalni Salon Traminec, ki so ga organizatorji letos uspešno izvedli že osmič zapored. Dogodek, ki velja za enega največjih tovrstnih dogodkov v severovzhodni Sloveniji, je letos postregel s 107 različnimi traminci iz sedmih različnih držav

Tokrat je vinsko-poslovno-družabni dogodek prvič potekal na drugi lokaciji. Iz gradu Negova, kjer je Salon gostoval sedem let, so ga letos preselili v Zdraviliški park Radenci.  Letošnji Salon Traminec je obiskalo več kot tisoč obiskovalcev.

Množičnega obiska in pozitivnega vzdušja tudi ni pokvarilo vreme. Zaradi dežja, ki je zbrane presenetil malo pred pričetkom, se je dogajanje preselilo v zavetje Hotela Radin.

Umetnost, Neisha in vino

Program je tradicionalno povezovala umetnost. Za glasbene užitke ob pokušnji odličnih tramincev je poskrbela glasbenica Neisha, ki je ob svojem odličnem repertoarju odpela še izbrane svetovne uspešnice in poskrbela za vrhunsko vzdušje na odru in pod njim. Novost letošnjega Salona Traminec so bili nastopi vitezinj in vitezov Pesniških turnirjev v organizaciji založbe Pivec iz Maribora. Umetnost salona je zaokrožila razstava umetniških del likovne umetnice in slikarke Tatjane Mijatović.

Tudi letošnji salon ni izpustil svoje izobraževalne namere in poslanstva o kulturi pitja vina, s katerim vzgaja in izobražuje vinske ljubitelje in poznavalce. Priznani vinar in sommelier ter evropski vitez vina, Danilo Steyer, je vodil delavnico na temo »Traminec za vse priložnosti«, na kateri se mu je pridružil enolog Pomella Horst.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice