Čudni časi, polni sprememb - a še vedno tudi čudežni! »Zaradi čudnih časov, v katerih smo, potrebujemo čudeže bolj, kot kadarkoli - a vilinke in vilinci jih bomo zato, da ostanemo vsi zdravi, ustvarjali varno in sproti,« pravijo v Narodnem domu Maribor.

V Mariboru so danes zasijale svetlobne skulpture programa Vilinsko mesto, ki v organizaciji Narodnega doma Maribor zadnjih nekaj let skrbi za intimnejše praznično vzdušje v mestu. 

Mariborski vilinke in vilinci vabijo tudi že na svoj prvi koncert – ta bo ob 19. uri na spletu, v živo iz Vetrinjskega dvora.

Za produkcijo Vilinskega mesta skrbita še Hiša! društvo za ljudi in prostore in Zavod MARS Maribor. Vilinsko mesto pa nastaja v sodelovanju v sodelovanju z Umetnostno galerijo Maribor, Centrom plesa, Lutkovnim gledališče Maribor, Mladinskim kulturnim centrom Maribor, Muzejem narodne osvoboditve Maribor in ob podpori Mestne občine Maribor.

Vilinsko mesto je mesto, zgrajeno iz domišljije in idej, zato lahko obstaja povsod, kjer si ga zaželimo, pravijo vilinke in vilinci: »In to se ne bo nikoli spremenilo - čeprav je letos vse malo drugače, kot smo bili vajeni. In prav je tako, saj z malo dobre volje in domišljije zmoremo vse!«

»Skupaj se bomo dotikali preteklosti, igrali s sedanjostjo in pokukali v prihodnost. Kljub vsemu bomo delovali, se povezovali in veselili na mariborskih ulicah in trgih, varno in odgovorno - s pomočjo vilink in vilincev ter njihove domišljije,« še obljubljajo

Prižig praznične osvetljave v mariborskem mestnem jedru bo predvidoma 3. decembra.

Tudi organizatorji Čarobnega decembra v Mariboru 2020 želijo Mariborčanom omogočiti prijetno, predvsem pa varno doživetje prazničnega Maribora.

»Poskrbeli bomo, da bo mestno jedro zasijalo v privlačni praznični podobi in bo ponudilo kakovostne vsebine, katerih obseg in način izvedbe bomo sproti prilagajali veljavnim ukrepom za zajezitev širjenja novega koronavirusa,« obljubljajo na Zavodu za turizem Maribor. 

Prižig lučk v mestnem jedru bo predvidoma v četrtek, 3. decembra 2020. Načrtujemo, da bo na ta dan zaživelo tudi osrednje prizorišče prazničnega Maribora Glavni trg, kjer bo vse do 30. decembra 2020 božično-novoletna tržnica z darilnim programom.

Na mestnih ulicah in trgih bodo mimoidoče razveseljevale še svetlobne skulpture, praznične foto točke in urbani gozdički, ki bodo k soustvarjanju vabili tudi prebivalce mesta. 

Okraševanje središča mesta v Mariboru.
Pridne roke obešajo še zadnje lučke.
Tudi na Glavnem mostu je vse nared za praznično razsvetljavo.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Katja7 (nepreverjen)

Hebale vas vilinke.Narod umira v bolnicah,ta balkanska pokveka pa se preserava z okrasitvijo Mariborstana.Stran vrzen denar.Bi bilo bolj pametno in racionalno zvisati kapacitete v bolnici kot pa se ubadat z nekimi luckami.

Starejše novice