V dvorani Štuk se je včeraj odvijal 2. predizbor, letos že 15. Šourocka zapored, ki je namenjen študentskim in dijaškim glasbenim skupinam.

Na odru Štuka so tako v sklopu Šourocka nastopili Among Twisted, Sky Smokers, Tooth In The Sky, Attic Mist in The Mint. Obiskovalci so bili nad vsemi bendi navdušeni, kar so pokazali z močnimi aplavzi, vmes pa so si lahko privoščili pivo slovenskih craft pivovarjev, ki ga na vsakem predizboru iztočijo 30 litrov kar zastonj. Žirijo so s svojim nastopom najbolj prepričali Attic Mist, ki jih bomo lahko videli v finalu poleg Pyroxene in še dveh finalistov. 

»Prepričali so z muzikalnostjo, energijo, točnostjo in kreativnostjo«

»Attic Mist so danes prepričali z muzikalnostjo, energijo, točnostjo in kreativnostjo. Zelo smo izbirali med njimi in zadnjimi nastopajočimi, ki so bili Sky Smokers, ampak jim je malo manjkalo, čeprav so zelo dobro igrali inštrumentalno. Pri Attic Mist se je slišalo, da so se malo bolj poglobili v ustvarjanje svojih komadov in so zelo lepo izdelali aranžmaje in tudi zelo točno odigrali. Nisem našel nekih napak, da bi lahko pokritiziral. Kar se imidža tiče je pevec malo izstopal z »nerd« imidžem, ampak so bili zelo korektni. Videlo se je da že ustvarjajo nekaj časa skupaj, da so tudi uigran bend, tako da so me prepričali kar hitro,« nam je po razglasitvi zaupal Marko Furek, basist skupine Nude

»Glasba je subjektivna zadeva«

»Rada bi poudarila, da bende velikokrat zmoti, da so ti natečaji tekmovalno naravnani. Mi pri Šourocku se trudimo bolj kot tekmovalnost spodbujati neko povezovanje, sožitje in izmenjavo izkušenj, kar se je v zadnjih letih izkazalo, da najbolj pride do izraza. Veliko bendov se je na Šourockih povezalo, zdaj skupaj koncertirajo in to najbolj šteje. Mi bi radi pomagali vsem, če bi bilo možno. Glasba je zelo subjektivna zadeva in ni zdaj tu en ful boljši od drugega. Že to veliko šteje, da lahko vsaj nekomu omogočimo to kar mu omogočimo. Pa ne samo zmagovalcu, ampak tudi ostalim bednom, ki so v predizborih. Omogočimo jim nastop na Štuku, dobijo profesionalni posnetek, hrano in pijačo. Bendom je skratka samo plus ta nastop,« nam je zaupala organizatorka Rebeka Kopčič

V finalu vse čaka še posebna naloga

Finale Šourocka, ki bo potekalo 8. maja, bo finalistom prineslo še dodatno nalogo, s katero bodo morali prepričati žirijo in obiskovalce. Finalisti bodo morali opraviti posebno nalogo, na primer priredbo znane pesmi, ki jo bo določila komisija vsaj deset dni pred finalom. Vsaj polovica pesmi, ki jih posamezna skupina zaigra na finalnem dogodku, mora biti avtorskih. Prihodnji teden je pred nami še zadnji predizbor, 4. finalista pa bodo preko glasovanja na predizborih izbrali obiskovalci.  

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice