Na razstavi Skrito - odkrito je na ogled na voljo štirinajst odlitkov vagin različnih velikosti, oblik in starosti.

V Mariboru na Gosposki ulici, v Galeriji Kreativnih, te dni poteka zanimiva razstava vagin pod naslovom »Skrito - odkrito«. Razstava, ki jo je pripravil prekmurski umetnik, fotograf Bojan Sobočan, predstavlja štirinajst odlitkov vagin modelov, ki so sodelovale pri projektu.

Odkriva tisto, kar je običajno očem skrito

Gre za drugačno razstavo, kot smo jih vajeni. Človek je po naravi radovedno bitje, ki ga v veliki meri najbolj privlači prav tisto, kar je očem skrito in njemu nedosegljivo. Zato se z razstavo Skrito - odkrito, odkriva tisto, kar je običajno očem skrito in prepuščeno domišljiji.

Različne velikosti in oblike

Vsak model posebej je različen in edinstven. Odlitki so različnih velikosti in oblik, prav tako so bili tudi modeli, ki so sodelovali pri projektu različnih starosti. Tako so razlike precej opazne.

Nujna je bila depilacija

Umetnik nam je pojasnil tudi postopek izdelave odlitka vagine. Odlitki nastanejo s pomočjo silikonske zmesi, ki se v nekaj minutah strdi, nato pa se sama oblika še utrdi z mavčnimi povoji. Modeli morajo biti depilirani, saj če ne bi bile, bi bilo odstranjevanje zelo boleče. Za popolno utrjenost in kvaliteto odlitka je vsak model moral imeti na sebi 30 minut.

Pridejo na vrsto še penisi?

Kot pravi umetnik, lahko v prihodnosti od njega pričakujemo še kakšno podobno razstavo oziroma projekt. Idej ima veliko, a jih zaenkrat še ne bi izdajal. Možno je, da bi pripravil razstavo z odlitki penisov. K sodelovanju pa vabi vse modele, ki bi bili pripravljeni sodelovati v katerem od njegovih zanimivih projektov v prihodnosti.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice