Vse do konca leta si je v Podlehniku mogoče ogledati fotografsko razstavo Podobe jesenskih Haloz, ki jo je zasnovalo kar devet ustvarjalcev.

Septembra in oktobra so v Viničarski hiši na Gorci pod patronatom Občine Podlehnik in pod okriljem projekta Haloze - dežela tisočerih gričev pripravili fotografski tabor s tematiko jesenskih Haloz.

Rezultat je razstava v avli večnamenskega kulturno-turističnega centra Podlehnik, na kateri se s po dvema fotografijama predstavlja devet fotografov.

V Podlehniku razstavljajo: Vitoslava Cafuta, Sandi Kelc, Peter Kitak, Daša Šeruga, Sandi Šprah, Dani Turnšek, Marko Vindiš, Boris Voglar in Stanislav Zebec - Stanč.

Odprtja razstave Podobe jesenskih Haloz se je udeležil tudi mojster fotografije Stojan Kerbler.

Foto: Sandi Kelc

Razstava bo svoje stalno mesto dobila na Gorci

Župan občine Podlehnik Sebastian Toplak je ob odprtju razstave povedal: »V Halozah v zadnjih nekaj letih ustvarja nekaj izjemnih fotografov. Zelo smo počaščeni, da smo jih lahko gostili na prvem haloškem fotografskem taboru in da prva razstava stoji prav v razstavišču Občine Podlehnik. Želimo si, da bi se slila tudi po drugih občinah Haloz in širše ter tako pričala, v kako lepi pokrajini živimo. Svojo pot bo kot stalna razstava končala na viničarski domačiji na Gorci.«

Foto: Stanislav Zebec - Stanč

Fotografije krožijo po spletnih družbenih omrežjih

Organizator foto tabora na Gorci in vodja projekta Haloze - dežela tisočerih gričev Slavko Podbrežnik Dobnik je poudaril, da so fotografije izbranih fotografov za uspeh in prepoznavnost Haloze izjemno pomembne: »Fotografije krožijo po spletnih družbenih omrežjih in širijo sloves Haloz kot čudovite pokrajine. Od tod ideja organizacije fotografskega tabora, na katerega bi vsako leto povabili vidnejše haloške fotografe, ki se ukvarjajo s krajinsko, turistično in reportažno fotografijo.«

Foto: Marko Vindiš

Po napovedih organizatorjev bodo podoben foto tabor pripravili še kdaj, morda na kakšni drugi slikoviti lokaciji Haloz ali pa v drugem letnem času.

Foto: Daša Šeruga
Foto: Dani Turnšek
Foto: Peter Kitak
Foto: Boris Voglar
Foto: Sandi Šprah

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
mislimmmm (nepreverjen)

prekrasne so Haloze

Starejše novice