V mestu Maribor se je odvijala Noč knjige. 23. aprila namreč uradno obeležujemo svetovni dan knjige.

Včerajšnja noč je bila še posebej kratka. Na Noč knjige se je v mestu zvrstilo kar nekaj dogodkov. V Salonu uporabnih umetnosti se je na veliko bralo. V velikem pesniškem branju so sodelovali Andrej Brvar, Primož Čučnik, Borut Gombač, Erika Vouk in Uroš Zupan. To so velika imena sodobne slovenske poezije, ki v svoje pisanje vključujejo urbane podobe, med drugim tudi mesto Maribor.

Za prijetno akustično glasbo je poskrbela glasbena zasedba Hamlet Express.

Pesnik Andrej Brvar je predstavil svojo poezijo, ki se nežno dotika mesta Maribor. Pravi, da Maribor žari. S tem žarom svojih pesmih omenja celo mariborskega športnika Leona Štuklja. Pesnik poudarja, da je Maribor še vedno »mesto, ki je kljub vsemu ostal moj dom«.

Jutri obeležujemo svetovni dan knjige

Ljubezen do Maribora je še opeval pesnik uspešen Borut Gombač. Pravi, da je mesto v njem vedno prisotno. V svojih pesmih opeva križišča, premikanja … Mesto celo opisuje kot »tovarno stikalnih naprav«, po drugi strani pa se čudi lepoti brajd in gozdov.

Letos obeležujemo 20. let dnevov knjige. Tokrat na temo Maribor glavni junak. To je še en dokaz, da literarna umetnost v mestu živi in tako z umetnostjo hrani duše meščanov.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice