FOTO: Mediaspeed
Drama Slovenskega narodnega gledališča Maribor je v soboto zvečer premierno uprizorila komično dramo o razkrivanju skrivnosti, ujetih v mobilne telefone.

Komična drama Popolni tujci, v režiji perspektivne mlade hrvaške režiserke Tamara Damjanović, govori o štirih dolgoletnih prijateljih in njihovih najdražjih - z izjemo Filipa, katerega prijateljica je doma obležala z vročino. Družijo se na terasi in opazujejo lunin mrk. 

Ko tema pogovora nanese na informacije, ki jih skrivajo naši nepogrešljivi mobilni telefoni, se zbrana druščina junaško odloči, da ni skrivnosti, ki bi jih tajili pred prijateljskim omizjem. Nedolžna igra, da bo vsak od njih klice, SMS-e in MMS-e, ki bodo prihajali med večerjo, delil z vsemi zbranimi, sproži sprva zabavne reakcije, a lahkotnost igre se začne počasi izgubljati.

Skrivnosti, ki bi morale ostati v majhnih glavah pametnih telefonov, spremenijo slike o zakoncih, partnerjih, ljubicah in prijateljih. Ta večer prav vsak od njih razkrije temno plat, ki jo uspešno skriva. A poti nazaj več ni in nihče ne ve, kam bo nedolžna igra usmerila svoj tok.

Premiero so si ogledali številni znani Mariborčani, med drugim tudi mariborska podžupana Samo Peter Medved in Gregor Reichenberg, opazili smo še igralko Natašo Matjašec Rošker, direktorja SNG Maribor Danila Roškerja, nekdanjega politika Rudija Mogeta, mestno svetnico Zdenko Križanič ...

Foto: Mediaspeed

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice