Sinoči se je z Bajago i Instruktori ruški amfiteatrski prostor zapolnil do vrha.

Po hip-hop večeru z N'tokotom, bosanskim Edo Maajko, Bad Copy in Icotovimi zobi je na – sicer selniški – oder stopil odličen glasbeni interpret Uroš Perič z značilno jazz-bluesovsko mešanico. Obiskovalci so se lahko v ruškem amfiteatru nasmejali ob komediji Šentjakobskega gledališča Ljubljana Maratonci tečejo zadnji krog in premieri Ljubi žabara Reporterja Milana, teatrsko dogajanje pa je popestril muzikal Vesna, v katerem je nastopila tudi Nuša Derenda s sinom.

Ob omenjenih vrhuncih pa so Ruše pripravile tudi spremljevalni program, kjer je Ferfud iz svojega kamiona stregel izvrstno hrano, zavrtela se je glasba z vinilk, kvartet Džezzva je ponudil svojo etno-jazzovsko izvedbo, zasedba Onslow pa naredila punk-rockerski koncert, ki mu je naslednji dan sledil manouche gypsy swing trio, Tzigano brutallo. Predstavljali so se tudi lokalni pevci, medtem pa so se otroci lahko udeležili predstav in delavnic; ponudili pa so tudi nekaj filmov v kinu pod zvezdami.

Z Bajago i Instruktori zadeli terno, presenetili tudi s predskupino

Nekaj čez devet je oder odprla skupina glasbenikov – Groovocado, ki je z izbranimi komadi naredila energičen  koncert in takoj zamajala kolena obiskovalcev ter popeljala po žanrskem spektru. Od trobente do klaviature so funk ritmi zadoneli do pohorskega gozda, glavna vokalistka pa je s podporo odpeljala izvrstne komade in na koncu koncerta je pri šanku bilo izrisano le eno vprašanje: »Kdo so ti in kako se imenujejo?«

Za pričakovati je bilo, da bo na sobotni večer srbska grupa privabila marsikaterega, jugo pop-rocka željnega, vendar pa je Letni oder sinoči zadel terno, ko je zaokrožil svojo glasbeno ponudbo z vrhunsko Bajago i Instruktori in z njimi zapolnil amfiteatrski prostor do vrha.

Vplivnejša skupina bivše Jugoslavije, ki je za sabo pustila široko diskografijo, pobrala kup nagrad in zaznamovala jugoslovanski pop-rock, je s svojimi vplivi v gozdnat objem privabila trumo obiskovalcev, jim ponudila večje hite in ustvarila pravo atmosfero, ko so se glasovi dvignili ob komadih, kot so Plavi safir, Godine prolaze ali pa osamljeni Tamari.

Pa ste vedeli, da prizorišče obeležuje že 85. leto?

Prva ljudska igra Finžgarjev Divji lovec je bila uprizorjena leta 1932, ki je otvorila vsakoletno uprizarjanje predstave v zavetju narave in že takrat privabljala več tisoč obiskovalcev. Odmev je segal tudi v slovenski prostor in rekordni obisk je leta 1938 doživela Miklova Zala, dve leti zatem pa Matija Gubec. Predstavi si je namreč ogledalo več kot 6000 gledalcev.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice