Včeraj je potekal že 15. Šourock, ki je namenjen študentskim in dijaškim glasbenim skupinam.

Včeraj je v dvorani Štuk, v sklopu Šourocka, potekal prvi predizbor mladih bendov. Predstavili so se Social Problem, Fat Butlers, Pyroxene, Bajta 23 in Lumberjack. Z nastopom so obiskovalce in komisijo najbolj prepričali Pyroxene, ki so se uvrstili v finale. 

15 let Šourocka

Šourock je natečaj, ki je namenjen študenstkim in dijaškim glasbenim skupinam, katerega prireja Študentska organizacja Univerze v Mariboru že 15. leto. Skupine se predstavijo na teh preizborih, ki se na koncu pomerijo še v finalu. »Letos je to že kar 15. Šourock za povrstjo. Glavna nagrada je 1.000 evrov, ki jo zmagovalci uporabijo kot sami želijo. Lahko je to za snemanje spota, za opremo. Potem pa je še tukaj ogromno koncertov na raznih festivalih kot so Lampiončki, festival Lent, Summer fest Radlje in še pet klubskih koncertov, ki jih določimo glede na to kakšno zvrst igra zmagovalec in kam potem paše. Zaenkrat je fiksnih deset lokacij in deset špilov,« nam je zaupala organizatorka Rebeka Kopčič.  

Prijavljenih 33 bendov

»Letos se je na natečaj prijavilo 33 bendov, kar je sicer manj kot lani. Glede na pretekla leta se nam vseeno zdi, da interes raste. Moram povedat še to, da imamo veliko nekih omejitev, zato se ne more kar vsak prijavit,« dodaja Kopčičeva.

Prijave iz celotne Slovenije

Rebeka se nam je pohvalila, da je zelo vesela, saj so letos dobili prijave iz celotne Slovenije. Od Ljubljane, Celja, Nove Gorice, Novega mesta, Kranja, Maribora, Kopra. Vse regije so skoraj pokrite. Zelo so veseli, da seže njihov glas vsepovsod. 

Letošnji ambasador ni glasbenik

Letošnji ambasador Šourocka Jure Longyka ni glasbenik, je pa tesno povezan z glasbo že celo življenje. »To je prvo leto, ko ambasador ni sam glasbenik, ampak je kljub temu vpet v slovensko glasbeno sceno in je seznanjen s tem področjem. Ambasadorstvo se je pojavilo šele par let nazaj, uvedlo pa se je leta 2014 s Tonetom Kregarjem, pevcem skupine MI2, nadomestil ga je potem Soki, potem naslednje leto smo imeli Gregorja Jančiča, lansko leto pa Matevža Šaleharja – Hamota,« pove Rebeka. 

Komisijo letošnjega Šourocka sestavljajo:
Marko Furek, Marko Soršak – Soki, Martin Bezjak, Laura Pešak in Rebeka Kopčič. 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice