Projektu Glasbeni junaki je uspelo! Na slovenski spletni platformi za množično financiranje Adrifund so uspeli zbrati sredstva za svoj obstoj. Zbrali so več kot 20 tisoč evrov.

Ob polnoči se je izteklo 45 dni, ki so jih imeli v nevladni glasbeni šoli KUD Coda na voljo, da zberejo sredstva za nove prostore. Na slovenski platformi za množično financiranje Adrifund jim je v sklopu projekta Glasbeni junaki uspelo zbrati 20.244 evrov in tako postati tretji najuspešnejši projekt v zgodovini te slovenske različice Kickstarterja.

»Uspelo nam je! Začeli smo z nasmejanimi obrazi in tako tudi končujemo našo noro 45-dnevno zgodbo, ki jo je prav vsak od vas pomagal spisati do srečnega konca. Hvala, dragi prijatelji!« so ob koncu zbiranja sredstev, ko so že presegli začrtan cilj 20.000 evrov, zapisali na družbenem omrežju.

Pomemben korak do novih prostorov

V 45 dneh je projekt podprlo 99 podpornikov iz vse Slovenije. Na pomoč pa so priskočili tudi lokalni podjetniki, s katerimi so vsak teden kampanje pletli kreativne zgodbe - delali so čufte, prali avtomobile, izdelovali domačo granolo in kuhali kavo. 

»Težko je 45 dni zaporedoma ohranjati dovoljšnjo mero motivacije. Pa vendar nam je v velikem slogu uspelo to, kar se je marsikomu zdelo nemogoče in za kar je marsikdo prikrito ali odkrito želel, da nam ne uspe. Preskočili smo vsa polena in se ozirali zgolj proti cilj,« je ob uspehu projekta povedal vodja KUD Coda Martin Počkar.

Zbrani znesek sicer ne zadostuje, da bi se mladi glasbeniki lahko že jutri preselili pod novo streho. Je pa pomemben korak na poti do tja, zagotavljajo. V letošnjem letu zato Glasbeni junaki načrtujejo še več aktivnosti, če pa se jim nasmehne sreča in jim uspe pridobiti ugodne prostore v uporabo, bodo zbrana sredstva namenili za njihovo obnovo.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice