FOTO: Iz Cannesa na mariborska platna

NovicaKomentarjiDeli na Facebooku Deli na Twitterju Deli na Google Plus Pošlji po elektronski pošti

Moje ime:

Moj email:

Prijateljevo ime:

Prijateljev email:

Besedilo:

Povezava bo samodejno pripeta v sporočilo

FOTO: Iz Cannesa na mariborska platna

Obiskali smo tretji filmski večer Student Cuts v Vetrinjskem dvoru, ki ga organizirajo na Inštitutu za medijske komunikacije. Obiskovalci, ki so do zadnjega zapolnili dvorano so se podali na uro in pol dolg filmski sprehod.

FOTO: Iz Cannesa na mariborska platna
  • FOTO: Iz Cannesa na mariborska platna FOTO: Iz Cannesa na mariborska platna

Filmske večere enkrat mesečno pripravlja ekipa študentov ter asistentov, ki iz nabora nekaj več kot 2000 filmov, ki so se prijavili na zadnji festival, ki je potekal v začetku meseca junija izbere tiste, za katere verjamejo, da bodo na gledalcih pustili pečat. In nič drugače ni bilo v sredo. Okoli 70 obiskovalcev se je udeležilo filmskega večera, med njimi tudi kar nekaj otrok, ki so nestrpno čakali na animirane filme. Najbolj pričakovan pa je vsekakor bil film Sprožilec

Premiera filma, ki se je udeležil festivala v Cannesu

Piko na i včerajšnjemu večeru je prav gotovo dal gost, režiser Jan Predan Zvonar, ki je predstavil svoj kratki film Sprožilec. Nekdanji študent Akademije Umetnosti v Beogradu, je za svoje diplomsko delo posnel film, ki se je uvrstil celo na festival v Cannesu, septembra pa še na mednarodnem maroškem festivalu kratkih filmov v Tangierju. Kot je obiskovalcem zaupal v kratkem pogovoru je ideja za film nastala povsem spontano, med izletom, ko so se s prijatelji hoteli slikati. In tako je nastal film o Pavlu, mlademu fotografu, ki si neizmerno želi uspeti v svetu umetniške fotografije, a mu to nikakor ne uspe vse do …

 »Ideja je nastala iz preprostega heca, ko me je prijatelj, medtem ko smo se fotografirali, udaril,« je povedal režiser.

Na filmskem večeru pa so si poleg filma Sprožilec gledalci lahko ogledali še 10 drugih kratkih filmov različnih žanrov, med njimi so bili tudi animirani filmi The Sheep Shop (Jorn Leeuwerink, Nizozemska), Swim Your Way (Eden Chan, Taiwain), Summer Day (Anita Bruvere, United Kingdom), Perfect Fit (Vladimir Stanishevskii, Deviški otoki Združenih držav), Ducking Out! (Banania, Camille Reinee DL., Filipini), Did You Hear About Her Dad (Jessica Patterson, Irska), Bequiling And Endings, A Trickster's Tale (Scherer Noemie, Belgija), An Adventure Of Fear (Christina Vilches, Španija), 2 igrana filma The bicycle (Henriques Guerreiro, Portugalska), A Wish (Katja Bačko, Slovenija).

Ekipa je za to leto s filmskimi večeri zaključila, vse ljubitelje filmov pa že danes vabijo, da se jim pridružite naslednjo leto, vsak drugo sredo v mesecu v Vetrinjskem dvoru ter tako podprete mlade ustvarjalce na svoji poti.

Galerija

Mateja Meh
četrtek, 15 December, 2016 - 08:34 Osveženo: 15. December 2016 - 8:38

Soustvarjaj

Komentarji

Dodaj komentar

CAPTCHA
Da bi preprečili nezaželjeno dodajanje vsebin, odgovorite na enostavno vprašanje.
Fill in the blank.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.