Foto: Narodni dom Maribor
Koncertna poslovalnica, prireditelj z najdaljšo tradicijo v Sloveniji, 18. marca praznuje 75 let ustvarjanja. Ob tem prirejajo nepozaben koncert, ki ga prinašajo v naše domove.  

Koncertna poslovalnica je začela delovati leta 1946 in je najstarejša na področju nekdanje skupne države. Ob 75. rojstnem dnevu

Narodni dom prireja proslavo, na kateri bodo gostili trio uglednih glasbenikov. Violinist Janez Podlesek, violončelistka Karmen Pečar Koritnik in pianist Aleksander Serdar bodo odigrali skladbe legendarnih glasbenikov Ludwiga van Beethovna in Johannesa Brahmsa. 

Proslava se bo odvila v sklopu zdaj že dobro znanega Awwwditorija, spletnega prenosa koncertov Narodnega doma. Komorni cikel ‘Koncertnih 75’ lahko spremljate preko live streama 18. marca ob 20.00. Ogled je brezplačen.  

Proslavo spremlja tudi posebna izdajala časopisa, v kateri so zbrani utrinki iz preteklosti. Fotografije in zapisi iz arhiva obudijo mnoga priznana glasbena imena, predstavijo pa tudi veliko uspešnih in zanimivih Mariborčanov.

Od novinarjev, glasbenih poznavalcev ter pisateljskih talentov. Zbrani in predstavljeni so tudi zapisi in pričanjih o tem, da je glasba zmeraj bila dosegljiva vsem. 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice