Labodje jezero - Elegija - Giorgia Vailati in Petar Đorčevski (foto: Darja Štravs Tisu).
Ljubitelji baleta, ne zamudite neposrednega televizijskega prenosa gala baletnega koncerta iz dvorane Slovenskega narodnega gledališča Opere in baleta Ljubljana danes ob 20.00 na drugem programu Televizije Slovenija.

Ker so zaradi epidemije koronavirusa gledališke, operne in baletne dvorane za nedoločen čas zaprle svoja vrata, se je Društvo baletnih umetnikov Slovenije v sodelovanju s Slovenskim narodnim gledališčem Opera in balet Ljubljana in Televizijo Slovenija odločilo balet pripeljati v domove in vsem ljubiteljem tega žlahtnega plesa sporočiti, da balet ni pozabil nanje.

Tako se bo prvič zgodilo, da bo Televizija Slovenija v živo iz Slovenskega narodnega gledališča Opere in baleta Ljubljana ob praznem avditoriju prenašala gala baletni koncert. 

Organizatorji so za baletni koncert Nismo pozabili na vas izbrali pretežno klasičen program z nekaj sodobnimi deli. V večeru duetov, sestavljenem iz priljubljenih baletnih predstav, bodo plesali najboljši domači baletni plesalci in plesalke. Prvič pa bo v Sloveniji nastopila tudi posebna gostja, prvakinja Maia Makhateli, ki je trenutno ena najboljših balerin na svetu.

»V teh čudnih, nepredvidljivih časih, ko si vsi želimo, da bi lahko neovirano počeli to, kar najraje delamo, torej ustvarjali tako zase kot za gledalce, nam takšni trenutki predstavljajo pot v normalnost,« je povedal ravnatelj SNG Opere in baleta Ljubljana Staš Ravter.

»Vemo, da naši dragi obiskovalci niso pozabili na nas, zato jim z baletnim koncertom sporočamo, da tudi mi nismo pozabili nanje. Za to potezo smo se odločili, ker bo po preklicu epidemije verjetno preteklo še nekaj časa, preden bodo v zaprtih prostorih dovoljene javne prireditve s številčnejšim občinstvom,« je dejal Petar Đorčevski, umetniški vodja baleta Slovenskega narodnega gledališča Opere in baleta Ljubljana.

Baletni plesalci, ki so nastopanje že izjemno pogrešali, so bili nad pobudo za televizijski gala baletni koncert navdušeni, pa je dejal predsednik Društva baletnih umetnikov Slovenije Tomaž Rode. »Občinstvo v sedanjih okoliščinah prek zaslonov vabimo v baletno hišo. Ob tem pa sporočamo, da tudi v teh časih ustvarjamo,« je še dodal Rode.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice