21. Letni oder Ruše bo potekal med 13. in 16. avgustom v kamnitem amfiteatru ob spoštovanju varnostnih ukrepov in skrbi za varnost in zdravje obiskovalcev.

Javni zavod Center za mlade Ruše - CEZAM bo festival organiziral že enaindvajseto leto zapored, pri čemer bo dosledno skrbel za zdravje in varnost obiskovalcev v skladu z navodili in ukrepi Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

Dogajanje bo potekalo večinoma na prostem, strnjeno bo v tri dni, zaradi omejitve obiska na maksimalno 500 obiskovalcev pa bo vzdušje bolj intimno kot prejšnja leta. Usmerjenost v akustične izvedbe glasbenikov bo dala letošnjemu festivalu še posebej romantičen čar.

»Navkljub temnim oblakom in negotovi situaciji želimo s pohorsko trmo dokazati, da se da! To nam govorijo tudi vse lepe zgodbe, ki smo jim doslej bili priča in jih je navdihnilo enkratno in znamenito prizorišče letnega gledališča sredi gozda. Zdi se, da prav zdaj take zgodbe potrebujemo bolj kot kdaj prej. Take zgodbe, ki jih organizatorji skupaj ustvarjamo z gledališčniki, glasbeniki, pravljičarkami, prostovoljci in gostinci. Zgodbe, ki navkljub karantenam in izolaciji omogočajo pretok kulturne energije. Pri tem nas greje sonce v srcu. Želimo ga deliti z vami!« 

organizatorji festivala

Dogajanje na glavnem odru bodo v četrtek, 13. avgusta, ob 21. uri z akustičnem koncertom otvorili Mi2, istega dne pa bo mlajšo publiko v Športnem parku Ruše ob 18. uri zabaval Challe Salle

V petek, 14. avgusta, bo glavno prizorišče gostilo komedijo Vinka Möderndorferja Grenlandija v priredbi in režiji Toneta Partljiča in izvedbi Kulturnega Društva Pekre – Limbuš.

V soboto, 15. avgusta, bo poslušalce ob 21. uri zabavala Neisha z dvema predskupinama, in sicer Okustični ter Klarity

Festival bo 16. avgusta ob 20. uri s stand up nastopom na glavnem odru zaključil Tadej Toš

Prodaja vstopnic bo mogoča od 4. avgusta naprej na Recepciji športnega parka Ruše in na prodajnih mestih Eventima. Predstave za otroke in prireditve v Parku pred občino Ruše so brezplačne, vendar je zaradi omejitve števila sedišč potrebna rezervacija na na 031 388 635 ali [email protected] od 4. avgusta 2020 ter prevzem brezplačne vstopnice v Športnem parku Ruše. Prireditve bodo izvedene tudi v slabem vremenu.

Nadomestni lokaciji sta Dom kulture Ruše (Falska cesta 24, Ruše) in Športna dvorana Ruše (Šolska ulica 16, Ruše). 

Več informacij in celoten program lahko skupaj z morebitnimi spremembami lokacij najdete na Facebook strani Letnega odra 2020.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Navijac (nepreverjen)

Pravilno

Starejše novice