Med vzhajajoče zvezde evropskega filma se je uvrstila tudi mariborska igralka Maruša Majer.

European Film Promotion je danes razglasila deset izjemnih evropskih mladih igralcev, ki so bil izbrani za projekt Shooting Stars, med vzhajajoče zvezde evropskega filma pa se je uvrstila tudi slovenska igralka Maruša Majer. Mednarodna žirija filmskih profesionalcev je talente izbrala na podlagi njihovih izjemnih vlog v celovečernih filmih in izkazanega potenciala, ki naj bi jim omogočil kariero na svetovni filmski sceni, poroča Slovenski filmski center.

Žirija je Majerjevo izbrala na podlagi njene glavne vloge v filmu Ivan, četrtemu filmu režiserja Janeza Burgerja, predstavila pa se bo na 67. Berlinalu, ki bo potekal od 9. -19. februarja. V Berlinu se bo srečala z igralskimi kolegi, kot so Esben Smed (Danska), Louis Hofmann (Nemčija), Alessandro Borghi (Italija), Elīna Vaska (Latvija), Hannah Hoekstra (Nizozemska), Zofia Wichłacz (Poljska), Victoria Guerra (Portugalska), Tudor Aaron Istodor (Romunija) in Karin Franz Körlof (Švedska).

"Maruša v svojo igro prinaša neustrašnost, drznost in se popolnoma razgali. Kot taka nam zleze pod kožo in tam ostane še dolgo. Izžareva surov ženski nagon, z močjo, ki jo redko doživimo," je o njej zapisala žirija.

V Berlinu se bo med 10. in 13. februarjem udeležila štiridnevnega programa, ki vključuje intervjuje s pomembnimi predstavniki združenja ICDN (International Casting Director Network), srečanja z režiserji in z drugimi profili izfilmske industrije, tiskovno konferenco, nastop pred fotografi in delavnico. Vrhunec dogodka je glamurozni predstavitev igralcev na podelitvi Shooting Stars nagrad v Berlinale Palastu, ki je glavni oder festivala.

Foto: Slovenski filmski center

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice