Mestna občina Maribor kandidira na razpisu za evropska sredstva, s katerimi bi grad in prostori muzeja končno dočakal(i) obnovo.

Morda bi se lahko večletno čakanje na denar, potreben za obnovo mariborskega gradu, vendarle zaključilo. Mestna občina je na razpis Urban Innovative Actions prijavila projekt na temo Kultura in kulturna dediščina. S tem denarjem želijo »del mariborskega gradu urediti, do nivoja, da bo uporaben za privabljanje občanov k udejstvovanju pri kulturnih in s kulturo povezanih aktivnostih, ki bodo potekale v teh prostorih«.

Direktorica pokrajinskega muzeja Mirjana Koren je nad potezo navdušena.

»Ta razpis pomeni eno veliko priložnost. Tako za nas kot za grad, za Mariborčane in vse obiskovalce muzeja. Mi smo te novice zelo veseli,«  je povedala Korenova.

Neuradno smo izvedeli, da naj bi bila predmet razpisa tudi Grajska kavarna, ki že leta 'sameva'. Korenova pa pojasnjuje, da je kavarna »približno v 75-odstotkih opremljena, ampak čaka.«

Podrobnosti ne razkrivajo

Na mestni občini sicer potrjujejo, da so se prijavili na razpis, a so skopi z informacijami. Niso namreč želeli razkriti, za kateri del gradu je predvidena obnova, niti koliko denarja bi za to potrebovali. Poudarjajo pa, da imajo manj kot 10-odstotkov možnosti za uspeh.

»UIA je konkurenčni razpis za sredstva iz Evropskega sklada za regionalni razvoja, na katerega se lahko prijavijo vse občine s 512-milijonskega evropskega prostora, ki izpolnjujejo samo en pogoj: da število občanov presega 50 tisoč,« so pojasnili.

Zaradi po njihovih besedah močne konkurence in ohranjanja integritete ocenjevalnega postopka podrobnejših informacij zaenkrat ne razkrivajo.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice