V Študentskem kulturno-prireditvenem centru ŠTUK bodo v aprilu potekali glasbeni večeri, na katerih bomo lahko prisluhnili petnajstim mladim slovenskim glasbenim skupinam.

V okviru Šourocka bodo na ŠTUK-u potekali trije glasbeni večeri, na katerih se bo predstavilo 15 mladih glasbenih skupin. 8. maja bo finalni večer popestrila celjska rock skupina Spotless Minds.

Šourock se bo pričel 3. aprila na velikem odru mariborskega ŠTUK-a.  Prireditev že 16 let gosti dijaške in študentske glasbene skupine iz cele Slovenije. Organizator glasbenega natečaja je Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM), ki svojim nastopajočim zagotavlja edinstveno glasbeno izkušnjo, najboljši skupini pa podeli nagrado v vrednosti tisoč evrov in zajetno skupino koncertov. S tem vsako leto pomagajo mladim glasbenikom na njihovi glasbeni poti.

Skupine, letošnjega Šourocka se bodo predstavile 3., 10. in 17. aprila. Vsi dogodki se bodo začenjali ob 21. uri v Študentskem kulturno-prireditvenem centru ŠTUK. Tri skupine po izboru komisije in ena po izboru publike bodo nastopile še 8. maja. Na finalni prireditvi bomo ob njih lahko prisluhnili še celjskim alternativcem Spotless Minds.

Zavedanje o pomembnosti žive glasbe obiskovalci in organizatorji izražajo s sloganom »V ŽIVO JE ŽIVO!«, ki postaja temeljno vodilo slovenske glasbene scene.

»Koncerti v živo so dogodki edinstvene narave. Predstavljajo prostor, znotraj katerega se med izvajalci in poslušalci ustvarja posebna energija, ki je ni moč čutiti ob poslušanju glasbe na spletu ali raznih napravah. Gre tudi za krepitev vezi med glasbeniki in oboževalci in izkazovanje podpore določeni glasbeni kulturi oziroma sceni, kar na daljši rok pripomore k preživetju te kulture/scene. Zatorej: obiskujmo glasbene dogodke, podpirajmo (mlade) bende in prispevajmo h kakovostnemu razvoju (slovenskega) glasbenega prostora!« je o projektu povedala vodja projekta Rebeka Kopčič.

Nastopajoče skupine:
1. VEČER / 3. april:
ICE ON FIRE, SMOOTH TASTE, AMOK, BURŽUAZIJA, INFECTED
2. VEČER / 10. april:
7ATE9, APORY MUSEUM, BAJTA 23, BLUE JANE, YEAR OF THE ROOKIE
3. VEČER / 17. april:
FAT BUTLERS, MACBETH, MANIFEST, BLASIUS, FOOL NATION

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice