Foto: Jernej Peklar
Na tekmovanju Slovenska nota se vsako leto predstavi več neuveljavljenih pevcev in pevk iz celotne Slovenije. V finalni izbor tekmovanja se je letos uvrstil tudi pevec Primož Vidovič iz okolice Ptuja.

Slovenska nota je pevsko tekmovanje, ki promovira slovensko glasbo, namenjeno pa je tudi iskanju neuveljavljenih pevk in pevcev.

Organizirajo ga mladi pod okriljem Javnega zavoda za kulturo, šport, mladino in turizem Hrastnik. Prva Slovenska nota se je odvila leta 2017, ko je slavila Samantha Maya

Letošnje leto se je v finalni izbor Slovenske note 2021 uvrstil Primož Vidovič, ki se predstavlja s svojo avtorsko pesmijo Pa vendar, draga.

Foto: Jernej Peklar

Ljudje smo velikokrat podrejeni svojim čustvom, a to ni nujno nič hudega

Primož Vidovič je 25-letni pevec, kantavtor in filozof iz Gorišnice. Zmagal je na 18. Kantfestu, festivalu kantavtorske glasbe, trenutno pa se zaključuje magistrski študij kognitivne znanosti.

V letu 2021 se s svojo džezovsko popevko Pa vendar, draga poteguje za prvo mesto na tekmovanje Slovenska nota 2021. Pesem je ustvaril s svojo zasedbo Nostalgiki, ki jo ob njem sestavljata še Matjaž Dajčar (kitara) in Marko Korošec (bas kitara).

Za finalno podobo pesmi so k sodelovanju povabili še violinistko Lucie Dajčar.

Kot pravi Primož, želi s pesmijo sporočiti: »Ljudje smo polni protislovij in velikokrat, v dobrem in slabem, podrejeni svojim čustvom. Da pa to tudi ni nujno nič hudega.«

Zahtevnejše zvrsti združuje s pop glasbo 

Z glasbo se je Primož začel ukvarjati v najstniških letih. Pred nekaj leti pa je začel ustvarjati lastne pesmi. Za to so ga navdahnili šansoni, džez, tango, klasika in pop. 

Ljudem bi rad približal zahtevnejše zvrsti, ki jih združuje s pop glasbo. Kot pravi, se v svoji glasbi včasih razgali in poje o svojem življenju. »Se mi zdi, da se danes v glasbi vse preveč izpoveduje, premalo pa pripoveduje,« je povedal.

Navdih za njegove pesmi mu predstavljajo »ljudje, ki jih srečuje, knjige, ki jih bere, misli, ki jih misli, dogodke, ki se mu zgodijo«.

V primeru zmage bi bila to za Primoža potrditev, da imajo ljudje še vedno radi džezovske popevke.

Verjame, da bo pesem ljudem všeč, ker je zabavna, duhovita, ritmična, z njo se lahko poistovetiš, obenem pa je spevna in gre v uho.

»Trudil sem se napisati pesem na duhovit način, da bi se ljudje ob pesmi nasmejali in se spomnili, da imajo določene osebe res slabe značilnosti, pa vendar jih imamo radi,« dodaja Vidovič. Upa, da ima njegova pesem takšno melodijo, ki bo ljudi predramila. 

Primož bo na finalni oder Slovenske note stopil 18. septembra 2021. Prenos finalnega večera si bo moč brezplačno ogledati na YouTube kanalu Slovenske note.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Lepec (nepreverjen)

Kaj pa Bandolerosi????? Ta je podoben mojemu stricu Gezi Mezgi!!!!!

Starejše novice