Na EMI 2019, ki se bo dogodila februarja, bodo nastopili tudi Mariborčani.

Deset pesmi in izvajalcev, ki se bodo predstavili na izboru EMA 2019, je med 103 prijavami izbirala štiričlanska komisija: predstavnica Pesmi Evrovizije 2018 Lea Sirk, muzikologinja in vodja založniške dejavnosti Mojca Menart, urednik glasbenega programa Vala 202 Žiga Klančar ter urednik izbora EMA - Pesem Evrovizije 2019 Aleksander Radić.

Nastopila bosta Zala Kralj & Gašper Šantl s pesmijo Oprosti, zasedba Mate Brodarja (BRO) in Karin Zemljič Okustični z Metulji plešejo, zmagovalci mariborskega natečaja Šourock Fed Horses s pesmijo Ti ne poznaš konjev, Renata Mohorič s Three Bridges, Ula Ložar s Fridays, Rene s pesmijo Ne poveš, velenjski INMATE z Atma, Kim z Rhythm Back to Me in zasedba Lumberjack z Lepote dna.

O dveh superfinalistih bo najprej odločala strokovna žirija, o zmagovalcu pa izključno gledalci in poslušalci s telefonskim glasovanjem. Tekmovanje za pesem Evrovizije 2019 bo gostil Tel Aviv. Polfinala 64. tekmovanja bosta 14. in 16., finale pa 18. maja. Maja je v Lizboni Izraelu zmago na Evroviziji prinesla Netta Barzilai s pesmijo Toy.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Mark 39 (nepreverjen)

Kolikor sem videl, bo letos katastrofa. Izmed 103 pesmi izbrati povsem neuveljavljene izvajalce? Najslabši izbor do zdaj. Kdo je bil v komisiji in kakšni so kriteriji pri izbiri? Kdo je nadziral sam potek izbora kandidatov? Smo plačniki vsiljenega RTV prispevka in bi to morali vedeti.

Starejše novice