Umetnostna galerija Maribor v sodelovanju s Centrom za kreativnost organizira dvodnevni dogodek, ki bo prvič v Sloveniji na enem mestu zbral pomembne regionalne akterje s področja zbiranja, prodaje in promocije sodobne vizualne umetnosti.

Umetnostna galerija Maribor v sodelovanju s Centrom za kreativnost, pri Muzeju za arhitekturo in oblikovanje, vabi na Art for Sale dogodek, ki bo prvič v Sloveniji na enem mestu zbral pomembne regionalne akterje s področja zbiranja, prodaje in promocije sodobne vizualne umetnosti.

Vse ljubitelje sodobne umetnosti, ustvarjalce in strokovnjake, galeriste začetnike ter nadobudne zbiratelje in tiste, ki to želije postati, vabijo, da se jim pridružite na stimulativnih pogovorih in delavnici s pomembnimi domačimi in mednarodnimi akterji. Pogovor bo tekel o oblikovanju zasebnih zbirk, prodaji in nakupu umetniških del na mednarodnih sejmih in drugje, ustanovitvi in vodenju zasebnih galerij in festivalov ter o tem, kako lahko o sodobni umetnosti komuniciramo z različnimi občinstvi.

Prav tako vas vabijo tudi na pop-up prodajno razstavo sodobnih umetniških del na papirju uveljavljenih in obetavnih slovenskih ustvarjalcev. Art for Sale bo odlična priložnost za dvodnevno spoznavanje zakonitosti edinstvene panoge umetniškega trga.

Panelni pogovori bodo povezali zbiratelje, mlade in uveljavljene galeriste, direktorje umetniških sejmov in festivalov, kritike in specializirane komunikologe iz regije in širše v živahen dialog s publiko. Gostje bodo na treh omizjih govorili o svojih osebnih in profesionalnih poteh znotraj trga umetnosti, o ciljih in inspiracijah, o zakonitostih, pasteh in možnostih te edinstvene panoge ter odgovarjali na vsa vprašanja, ki ste jih kadarkoli želeli vprašati. Kuratorka panelnih pogovorov bo Simona Vidmar.

Del dogodka bodo:

  • Johanna Chromik, umetniška direktorica sejma sodobne umetnosti viennacontemporary, Dunaj.
  • Dorotea Fotivec, Zbirka Marinko Sudac & Institut za raziskavo avantgarde, Zagreb.
  • Vasa Perović, arhitekt in zbiratelj, Zbirka sodobne umetnosti in oblikovanja VJP, Ljubljana.
  • Barbara Čeferin, ustanoviteljica in direktorica Galerije Fotografija, Ljubljana.
  • Piera Ravnikar, ustanoviteljica in direktorica Ravnikar Gallery Space, Ljubljana.
  • Tadej Pogačar, umetniški in poslovni direktor Galerije P74, Ljubljana.
  • Ana Berlin, ustanoviteljica in direktorica, Ana Berlin Communications, Dunaj.
  • Dušan Smodej, direktor Festivala Fotopub, Novo mesto.
  • Dorian Batycka, neodvisni kurator in kritik, Berlin, so imena ki bodo prvič v Sloveniji zbrana na enem mestu.

Program, ki se bo odvijal 30. in 31. maja, bo obsegal panelne pogovore s strokovnjaki sveta sodobne umetnosti, pop-up prodajno razstavo del na papirju ter delavnico odnosov z javnostmi na področju sodobne umetnosti.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice