Na zadnjem letošnjem Student cuts filmskem večeru se bo predvajal tudi film Sprožilec avtorja Jana Predana Zvonarja, s katerim se je udeležil filmskega festivala v Cannesu in maroškega filmskega festivala v Tangierju.

V sredo, 14. decembra 2016, se bo v Vetrinjskem dvoru v središču Maribora odvil tretji in hkrati zadnji Student Cuts filmski večer v letošnjem letu. Od 19.30 naprej bodo predvajani kratki študentski filmi, med njimi pa bo tudi film Sprožilec avtorja Jana Predana Zvonarja, s katerim se je udeležil filmskega festivala v Cannesu in maroškega filmskega festivala v Tangierju. Po projekciji bo sledil pogovor z njim.

Filmski večeri Student Cuts se odvijajo vsak mesec, od oktobra do maja. Celoten projekt organizirajo študentje Medijskih komunikacij na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko UM v sodelovanju s fakulteto, lokalno skupnostjo in pokrovitelji. Na filmskih večerih, ki običajno potekajo vsako drugo sredo v mesecu, so prikazani filmi, ki so na festivalu sodelovali v prejšnjem letu.

Priložnost za mlade filmske ustvarjalce

Student Cuts je namenjen predvsem mladim filmskim ustvarjalcem, ki so svojo kariero komaj začeli. Daje jim edinstveno priložnost, da svoja dela predstavijo širšemu občinstvu in tako pokažejo svoj ustvarjalni potencial. Vsi filmi na festivalu so ustvarjeni brez profesionalne pomoči, zato so filmi pokazatelji dela mladih, ki imajo v sebi ogromno domišljije, ustvarjalnosti, volje, da izrazijo svoje mnenje in seveda veliko zanimanja za film. Zaradi takšnih ustvarjalcev lahko na festivalih in filmskih večerih uživamo v edinstvenih in drugačnih zgodbah, polnih mladostniške energije, raznolikosti in idej.

11 kratkih filmov različnih žanrov

Na tokratnem dogodku bo predvajanih 11 kratkih filmov različnih žanrov: animiranifilmiThe Sheep Shop (Jorn Leeuwerink, Nizozemska), Swim Your Way (Eden Chan, Taiwain), Summer Day (Anita Bruvere, United Kingdom), Perfect Fit (Vladimir Stanishevskii, Deviški otoki Združenih držav), Ducking Out! (Banania, Camille Reinee DL. , Filipini), Did You Hear About Her Dad (Jessica Patterson, Irska), Bequiling And Endings, A Trickster's Tale (Scherer Noemie, Belgija), An Adventure Of Fear (Christina Vilches, Španija), 2 igrana filma The bicycle (Henriques Guerreiro, Portugalska), A Wish (Katja Bačko, Slovenija) in še Sprožilec (Jan Predan Zvonar, Srbija).

Gost Jan Zvonar Predan

Dodatna pozornost bo namenjena gostu večera, Janu Predanu Zvonarju, nekdanjemu študentu Akademije Umetnosti v Beogradu, kjer je kot svoje diplomsko delo leta 2015 ustvaril film Sprožilec in se z njim udeležil filmskega festivala v Cannesu, v sekciji kotička kratkih filmov, ki pa ni bil v tekmovalnem programu. Film je bil letos oktobra tudi na mednarodnem maroškem festivalu kratkih filmov v Tangierju, na katerem je bil v tekmovalnem programu skupaj s kratkim filmom Jana Cvitkoviča.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice