Mariborsko lutkovno gledališče se bo v ponedeljek predstavilo na 52. Mednarodnem festivalu lutkovnih gledališč v Zagrebu.

Na 52. mednarodnem festivalu lutkovnih gledališč (PIF) v Zagrebu se bodo predstavila gledališča in skupine iz osmih držav, med njimi tudi lutkovno gledališče iz Maribora. Od danes do 19. septembra se bo v tekmovalnem programu zvrstilo 14 predstav, pripravili so tudi bogat spremljevalni program, poroča STA.

Predstave bodo v vojnem zaklonišču

Festival bo drevi v kulturnem centru Travno odprla predstava Neustrašni Jakov Lutkovnega gledališča Zadar. Največja novost letošnjega festivala je zagotovo lokacija v predoru Grič, ki je bil v središču Zagreba zgrajen med drugo svetovno vojno kot zaklonišče. 

Prvo predstavo na atraktivni lokaciji, bo v nedeljo izvedlo Lutkovno gledališče Ljubljana. Uprizorili bodo Seanso Bulgakov, ki je bila premierno uprizorjena kot zaključni del Vražjega triptiha v okviru predstave Mojster in Margareta po romanu Mihaila Bulgakova, zdaj pa je na sporedu kot samostojna enota. Režiser in avtor priredbe je Matija Solce, predstava pa je namenjena starejšim od 14 let, poroča STA.
 

Mariborski lutkarji z inovativno predstavo

Lutkovno gledališče Maribor se bo v pondeljek predstavilo z zvočno pravljico Snežna kraljica po motivih Hansa Christiana Andersena. Predstavo je režiral Tin Grabnar, s soavtorico Nino Šorak pa sta združila namizne lutke, pripovedovanje in zvočno gledališče.

Mariborsko predstavo je zaradi animacije zvoka izpostavila tudi selektorica uradnega programa 52. festivala PIF Livija Kroflin. Kot inovativne lutkovne predstave je med drugim omenila italijansko Pop up, risani fosil v izvedbi Teatro delle Briciole ter izraelsko predstavo Izmišljena zgodba lutkovne šole Bait 9 iz Haife. V tekmovalnem programu so še lutkovne predstave iz Bolgarije, Irana, Rusije in Ukrajine, poroča STA.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice