FOTO: Uroš Abram
Na Poštni ulici začenjajo z novim poletnim četrtkovim programom izjemnih duetov v ciklu »Četrtkov duet na Poštni«. Napovedujejo, da bo intimno in neposredno.

Društvo Poštna na malem odru Poštne pred Bukvarno Ciproš načrtuje osem poletnih dogodkov v ciklu Četrtkov duet na Poštni, kot dodatek rednemu programu ob vikendih. Po lanskem uspešnem ciklu Solo bodo tokrat na Poštno zvabili vrhunske glasbi predane umetnike. Kot prva bosta danes, 12. julija, ob 20.30, nastopila Vesna Zornik in Samo Šalamon.

Vesna Zornik (glas) in Samo Šalamon (kitara) bosta predstavila skladbe iz prvenca zasedbe Brest z naslovom Nemi film kot tudi nekaj novih skladb iz prihajajočega albuma.

Vesna Zornik je medijsko zaslovela kot glavna vokalistka skupine Katalena. Kot interpretinja aranžmajev mnogih ljudskih pesmi je nase opozorila z veliko prepoznavnostjo glasu. V letu 2010 je posnela prvo samostojno ploščo v slogu argentinskega tanga z naslovom TangoApasionada. Njen glas je idealen za milonge, kakršno je imela v Goriških Brdih. Uspešnost petja in nastopanja je potrdila tudi z nastopi na televizijskih šovih.

Samo Šalamon je »eden najbolj talentiranih mladih kitaristov in skladateljev na današnji jazz sceni« (Allmusic.com, ZDA). Do sedaj je posnel več kot 200 avtorskih kompozicij in 22 albumov kot vodja za svetovno priznane založbe, kot so Clean Feed Records, Fresh Sound New Talent, Not Two Records, Steeplechase Records in Splasch Records in igral ter snemal s svetovnimi zvezdami jazza. Prestižna angleška založba Penguin Books je leta 2011 ploščo Sama Šalamona z naslovom Ornethology uvrstila med 1001 najboljših plošč v zgodovini jazz glasbe ob bok velikanom jazza, kot so Miles Davis, Thelonious Monk, John Coltrane, Duke Ellington, Herbie Hancock, Chick Corea, Charlie Parker in drugi. Samo Šalamon je edini slovenski glasbenik, ki mu je to uspelo!

Do sedaj potrjeni izvajalci na Poštni ob četrtkih so Samo Šalamon in Vesna Zornik, Nuša Rojs in Matija Furlan, Patricija Škof in Tilen Beigot, Špela Brumen in Aleksander Živko, Janez Dovč in Boštjan Gombač.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice