Zoran Predin je na Hrvaškem prodal največje število albumov, razkriva Hrvaško diskografsko združenje. Pod drugi najbolje prodajan album se je podpisala zasedba Crvena jabuka - lani so izdali album Nocturno.

Zoran Predin je v štiridesetih letih kariere zabeležil 39 albumov: od legendarnih Lačnih Franz do samostojne poti: »Koncerti, potovanja, snemanja, filmska in gledališka glasba so mi prinesli veliko dobrega. Spoznal sem svoje vzornike, si ustvaril veliko prijateljstev in uresničil veliko sanj. Objavil sem 39 albumov, ki pravzaprav najbolje govorijo sami zase.«

Njegov zadnji, ki se imenuje Zoran pjeva Arsena, snemati pa ga je z Damirjem Kukuruzovićem in Django Groupo začel januarja letos, je po podatkih Hrvaškega diskografskega združenja najbolj prodajan album na Hrvaškem v prvi polovici leta. Gre za album, na katerem je zbranih dvanajst pesmi Arsena Dedića, ki so posnete v gypsy swing aranžmajih.

»Čestitam ekipi, ki je delala na albumu, in vsem, ki so verjeli v nas. Pozivam občinstvo, da obišče naše koncerte, mi pa ciljamo na album leta!« je ob tem dejal Predin.

Režiser Slobodan Maksimović pa ob štiridesetih letih Predinove kariere snema še film, ki nosi trenutni delovni naslov Praslovan. Ta bo pripravljen jeseni 2020.

Celoten seznam najpogosteje predvajanih singlov, ki jih je zbralo Hrvaško diskografsko združenje, pa tukaj.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Navijac (nepreverjen)

Bravo

Starejše novice