Oglejte si filme, ki so nastali v sklopu projekta Inspiracija in se do 27. marca predstavljajo na virtualnem bienalu.

V sklopu projekta Inspiracija pravkar poteka 3. Bienale industrijske umetnosti, ki ga lahko spremljate virtualno na Youtube kanalu Razvojno informacijskega centra Slovenska Bistrica.

Na virtualnem Bienalu je predstavljen del potujoče razstave »Ride Into the Sun« – »Ravno u Sunce«, ki je manifestacija sodobnih umetniških praks in jo je za Slovensko Bistrico pripravil umetniški kolektiv Labin Art Express XXI. 

V projektu Inspiracija želimo našo bogato industrijsko dediščino izkoristiti za vzpostavitev edinstvenih doživetij za preboj kulturnega turizma. Bienale industrijske umetnosti 2021 daje k paleti različnih produktov bogat prispevek.

Projekt inspiracija je odgovor na razvojne izzive manjših in srednje velikih mest z zaledjem na programskem območju, ki jih zaznamuje dominantna industrijska kulturna dediščina.

V projektu sodelujejo občina Trbovlje kot vodilni partner ter partnerji Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica (organizator Bienala industrijske umetnosti), Labin Art Express XXI (Hrvaška), Reška razvojna agencija Porin d. o. o., Urbanex d. o. o. (Hrvaška), Naj Tura d.o.o. in Turistična skupnost mest Labin.

Cilj projekta Inspiracija je revitalizirati propadajoče industrijske dele sodelujočih mest, ki bodo z oživitvijo edinstvene industrijske dediščine postala privlačnejša tako za prebivalce kot za obiskovalce.

Skupni čezmejni pristop je inovativen

Skupni čezmejni pristop je inovativen, ker bodo lokalno znanje povezali in nadgradili z vrhunsko stroko, kar bo omogočilo prezentacijo in doživljanje industrijske dediščine na trajnosten način na osnovi lokalnih virov.

Lokalni turistični ponudniki in podjetniki bodo okrepili svoja znanja in se čezmejno povezali v edinstven kulturno-turistični proizvod.

Prebojen bo tudi skupen nastop na mednarodnem trgu, ki bo temeljil na interaktivnih medijih, vključenosti obiskovalca, in digitalni prezentaciji. 

Projekt sofinancira Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj v okviru programa Interreg V-A Slovenija - Hrvaška.

  Interreg Slovenija - Hrvaška

S spleta

Komentarji (0)

Starejše novice