Nedolgo nazaj je Maribor postal bogatejši za novo galerijo in atelje z naslovom ART & LIGHT, ki sta ga v Tyrševi ulici odprli umetnici Barbara Štancer oziroma Mao – Tara in Karmen Kurade.

Barbara Štancer in Karmen Kurade sta se povezovali že veliko let. Skupaj sta, denimo, razstavljali tudi na Kanarskih otokih, kjer sta nekaj časa živeli. Kot sta povedali, sta ugotovili, da ju združuje čista ustvarjalnost in prepustitev življenju, zato želita deliti z ljudmi radost in svetlobo, ki je prisotna pri njunem ustvarjanju.

Skozi ustvarjanje ju povezuje umetnost in svetloba in od tod je nastalo tudi ime galerije, v katerem je poleg ateljeja in hkrati skupne galerije še trgovinica lestencev, oblačil, svečnikov, knjig in nakita ter prostor za druženje, delavnice in predstavitve.

Tudi slikarka, ki je izdala knjigo

Barbara, Mao – Tara je umetnica iz Maribora, ki ima veliko izkušenj iz področja alternative in energijskega zdravljenja ter ga je pred dobrimi 10 leti združila s slikanjem. Imela je že več kot 50 razstav po svetu - Slovenija, Avstrija, Nemčija, Švica, Hrvaška, Kanarski otoki in New York. Je tudi pisateljica, leta 2016 je izdala prvo knjigo Dotik angela, Od rojstva do rojstva, z otvoritvijo galerije pa predstavlja tudi svojo novo kolekcijo energijskih oblačil, kjer njene slike zaživijo na oblačilih in drugih dekorativnih predmetih.

Glina je zanjo živa snov

Tudi Karmen Kurade je umetnica iz Maribora, ki je močno povezana z naravo in naravnimi materiali. Pravi, da je glina zanjo živa snov, s katero se zlije med ustvarjanjem in zato že 15 let izpod njenih prstov nastajajo unikatni in rustikalni lestenci in senčila. Velikokrat preseneti tudi z majhnimi izdelki, kot so svečniki, pepelniki, skodelice, šalice in celo krožniki, pa tudi z majhnimi ploščicami in umivalniki.

»Karkoli nastane, nastane iz srca in z navdihom,« pove Kuradejeva, ki z veseljem spoznava z glino tudi otroke in je prisotna tudi pri različnih projektih Waldorfskega vrtca in šole.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice