FOTO: Boštjan Lah
Letni kino Minoriti je letos obiskalo kar 3322 gledalcev, kar je 600 več kot lani. Povprečno je 16 projekcij obiskalo 207 filmskih ljubiteljev na večer.

Najbolj obiskana projekcija je bila »Z ljubeznijo, Vincent: Van Goghova skrivnost« z rekordnim obiskom 416 ljudi. Sledili sta »Pokliči me po svojem imenu« s 320 in »Moški ne jočejo« s 313 obiskovalci.

Na projekcijah slovenskih filmov so našteli 1068 gledalcev

Organizatorje veseli, da so tudi slovenski film - med drugim tudi po zaslugi pogovorov z ustvarjalci uspešno približali mariborskemu občinstvu, saj so bile poleg slovenske koprodukcije Moški ne jočejo odlično obiskane tudi projekcije filmov Ivan in Vsaka dobra zgodba je ljubezenska zgodba. Skupno so na projekcijah slovenskih filmov našteli 1068 gledalcev, kar je tretjina celotnega obiska. 

Vrhunski zaključek ni pokvarilo niti vreme

Program so zaključili preteklo sredo in soboto z dvema vrhunskima umetniškima dogodkoma: slovensko premiero The Happy Film, ki jo je obiskalo 233 gledalcev, in Potujočim kinom Bridka Bebiča, s katerim so v mesto pripeljali zelo redko priložnost kina v živo, oziroma muziciranja v živo ob projekciji filma. 

Za konec jim je malo zagodlo vreme, zato so filmsko poletje zaključili v dvorani, kar pa nikakor ni vplivalo na kakovost izvedbe zaključnega dogodka, ki je bil hkrati uvod v Festival Borštnikovo srečanje in novo, dolgoročno filmsko-gledališko sodelovanje med Borštnikovim srečanjem, Društvom za razvoj filmske kulture, Fundacijo Sonda in GT22.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice