Slika je simbolična.
Ideja dobra, realizacija za zdaj šepa.

Sprehodi se ob glasbi je inovativna ideja, ki jo je razvila Rosvita Šeruga, vodja Gledališke kavarne. Ker je zbiranje ljudi zaradi korone prepovedano, se je domislila načina, kako v teh časih pričarati glasbeno vzdušje v središču našega mesta.

Koncert, ki je potekal za zaprtimi vrati kavarne, so v živo prenašali na Radiu City, spletni strani kavarne in na njihovi Facebook strani.

Posebnost koncerta, ki se je oglaševal kot največji v Evropi, je bila slišnost glasbe po celotnem starem mestnem jedru. Šerugova je z gostinci sklenila dogovor, da bodo koncert prenašali preko zvočnikov.

Dobra ideja, a z nekoliko tehničnimi težavami

Med sprehodom po mestu, kjer bi se naj odvijal koncert na inovativen način, je bilo slišati vprašanja sprehajalcev, ali koncert že poteka.

Na mestnih ulicah glasbe ni bilo mogoče slišati. Dva lokala, ki sta koncert prenašala, sta imela očitno jakost zvoka tako šibko, da so se mimoidoči morali zelo truditi, da so v šumenju prepoznali koncert.

Na koncertu Sprehodi se ob glasbi so nastopili RamonaMaja KeucŽan Hauptman, LeonartRok VičnikSaša Jovičić in Sabina Cvilak.

Stanje na spletu boljše …

Live stream, ki bi se naj začel ob 18. uri, je še slabih deset minut zatem sameval v tišini. Nato so v živo predvajali tonsko vajo, na kateri so se glasbeniki s tonskim tehnikom dogovarjali, mnogokrat je zaslon zakrila naključna mimoidoča oseba. Zatem se je koncert končno začel. Spremljale so ga motnje v zvoku, pogovori iz ozadja, odsevi v steklu.

Ideja Rosvite Šeruge je bila nadvse inovativna. Izvedba pa je bila uvodoma vse prej kot zadovoljiva. 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice