Foto: Damjan Švarc
Drama SNG Maribor bo nocoj na Malem odru že petdesetič izvedla očarljivo komedijo o ljubezni v zrelih letih Alekseja Nikolajeviča Arbuzova Staromodna komedija v režiji Ajde Valcl. Nastopila bosta Milada Kalezić in Bojan Maroševič.

Staromodna komedija, ki jo je leta 1975 spisal Aleksej Nikolajevič Arbuzov, je očarljiva zgodba o ljubezni v zrelih letih.

Poletna romanca med letoviškim zdravnikom in cirkuško artistko v poznih zrelih letih prikazuje srečanja dveh »osamelcev«, prisrčne nesporazume, burne prepire in soočenja z »nepremostljivimi« razlikami, a hkrati zid, s katerim sta pred svetom zavarovala svojo ranljivost, po malem popušča.

»Kvaliteta Staromodne komedije je njena moč v emociji. V ospredju je nedvomno odnos dveh karakterjev,« je ob premieri povedala režiserka Ajda.

Od premiere 3. februarja 2017 si je predstavo ogledalo 6300 gledalcev, od tega več kot štiri tisoč gledalcev na dvajsetih gostovanjih po vsej Sloveniji in v zamejstvu.

Prevajalec je Borut Kraševec, dramaturg Vili Ravnjak, scenografka Jasna Vastl, kostumografka Belinda Radulović, skladateljica Polona Janežič, lektor Simon Šerbinek, oblikovalec svetlobe Igor Remeta, avtorica fotografij Jana Jocif.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice