V sklopu mednarodne razstave Ne glej nazaj, okej? v Umetnostni galeriji Maribor ima mariborska umetnica Nataša Berk svoj začasni studio, v katerem lahko obiskovalci dobijo čisto pravi tatu. Motiv pa je vedno enak – krog.

Umetnica Nataša Berk je instalacijo poimenovala Ne znam risat, ampak ..., in o svojem sodelovanju na razstavi napisala: »Ne glej nazaj, okej?« Ampak, če se ne ozremo nazaj, se bomo zmeraj vrteli v istem krogu. Znova in znova v isto smer. Da bi napredovali, je potrebo poiskati in se odločiti za nov krog, novo smer. Znova in znova, z željo po raziskovanju »tistega« pravega. Odločitev piše zgodovino! 

Ročno izrisan krog – nepopolnost proti popolnosti

Krog je univerzalni simbol mnogoterih pomenov. Je simbol vseobsegajočega vesolja. Obstaja toliko različnih definicij, da je vsakomur od nas prepuščena odgovornost, da izberemo ali ustvarimo svojo lastno definicijo.

Obiskovalci se lahko z umetnico vnaprej dogovorijo za termin srečanja, nato pa v njenem začasnem studiu v UGM dobijo čisto pravi tatu. Vrsta je dolga, zato pohitite!

Nataša Berk, rojena leta 1978 v Böblingenu v Nemčiji. Po zaključeni izobrazbi kot fotografinja v Ljubljani je odšla v Avstrijo, kjer je leta 2005 diplomirala na dunajski Akademiji za upodabljajočo umetnost. Berkovo lahko opišemo kot ironično-provokativno avantgardistko eksistencializma z abstraktnim instinktom. Zanjo je značilno, da je zvrsti ne omejujejo, zato deluje na številnih področjih umetnosti.

Dela so večinoma povezana s fotografijo, videom, tiskom, objektom, tekstom, glasbo in zvokom, ter ročno in digitalno ilustracijo. Pomemben del njenega umetniškega izražanja je tudi performance. Njene akcije so spontane, včasih brez začetka, a z zaključenim koncem in obratno. Sedaj živi in dela povsod.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice