Maribor se je konec novembra odel v praznično vzdušje, ki se vije po mestnih ulicah. Obilo dogodkov, ki jih pripravlja Vilinsko mesto, zvabi iz toplih stanovanj tako mlade kot starejše.

Ulice Maribora so v teh prazničnih dneh resnično zaživele. Za to skrbijo predvsem organizatorji raznoraznih dogodkov. Med njimi je tudi Društvo Hiša, ki v sklopu Vilinskega mesta pripravlja v naslednjih dneh nekaj prav zanimivih dogodkov.

V četrtek bo ulice preplavilo petje

Kot sporočajo iz Hiše, čar meseca decembra s pesmijo še najbolj zaživi, saj kot pravijo ''Kdor poje, dobro misli!'' Koledniki, ki jih sestavljajo mariborski odrasli in otroški pevski zbori, bodo s harmonijami vokalov širili petje ter nas, obiskovalce, spodbujali k prepevanju znanih in manj znanih božičnih pesmi kar pred našim pragom.  Na Koledovanju po pravljičnih ulicah Maribora bo sodelovalo kar devet pevskih zborov med njimi bodo tudi, Otroški pevski zbor osnovne šole Draga Kobala, KUD Študent, Ženski pevski zbor – Glasbena Marica Maribor, Vrtec Pobrežje in mnogi drugi. 

Koledovanju pa se bo s svojim Utrinkom pravljice na Gosposki ulici pridružil tudi Klub Mariborskih študentov. Kot obljubljajo bodo v božičnem duhu mimoidočim ponudili piškote, čaj, kuhano vino in pa sladkorno peno za najmlajše, ter na delavnici izdelane božične okraske, v zameno za dobrodelne prispevke. Le te bodo namenili akciji Božiček za en dan, ki bo osrečila socialno šibkejše bodoče študente. 

V mesto prihaja festival uličnega gledališča

Med 28. in 30 decembrom pa v Maribor prihaja tudi Ana Mrzla, festival uličnega gledališča, ki bo v Maribor pripeljal tako slovenske kot tudi tuje umetnike, ki vam bodo polepšali mrzle, zimske dni s svojimi čarobnimi predstavami. Med zanimivejšimi umetniki, ki bo obiskal Maribor bo zagotovo Francoski gurman oziroma natančneje palačinkar, Marcel. Simpatičen francoz se je naučil nekaj slovenskih besed in dokler ne odpre svoje štacune bodo sladke in slane palačinke nastajale kar v njegovem avtomobilu. 

Med nastopajočimi, ki bodo obiskali Maribor pa ne smemo pozabiti še na Šugla gledališče, Trio Šardone, SepateKapate, Barabba & Sambuca in druge.

Za konec bodo zaiskrili mesto

Da pa se bodo od Vilinskega mesta poslovili tako kot se za pravljični festival spodobi bodo 30. decembra na Grajskem trgu prižgali iskrice. Meščane in meščanke, popotnice in popotnike lepo vabijo, da skupaj z njimi prižgete iskrice in si zaželite kaj lepega.

Foto: Društvo Hiša

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice