Po mariborskih ulicah bo v naslednjih dneh odmevala pesem

NovicaKomentarjiDeli na Facebooku Deli na Twitterju Deli na Google Plus Pošlji po elektronski pošti

Moje ime:

Moj email:

Prijateljevo ime:

Prijateljev email:

Besedilo:

Povezava bo samodejno pripeta v sporočilo

Po mariborskih ulicah bo v naslednjih dneh odmevala pesem

Maribor se je konec novembra odel v praznično vzdušje, ki se vije po mestnih ulicah. Obilo dogodkov, ki jih pripravlja Vilinsko mesto, zvabi iz toplih stanovanj tako mlade kot starejše.

Po mariborskih ulicah bo v naslednjih dneh odmevala pesem
  • Po mariborskih ulicah bo v naslednjih dneh odmevala pesem Po mariborskih ulicah bo v naslednjih dneh odmevala pesem

Ulice Maribora so v teh prazničnih dneh resnično zaživele. Za to skrbijo predvsem organizatorji raznoraznih dogodkov. Med njimi je tudi Društvo Hiša, ki v sklopu Vilinskega mesta pripravlja v naslednjih dneh nekaj prav zanimivih dogodkov.

V četrtek bo ulice preplavilo petje

Kot sporočajo iz Hiše, čar meseca decembra s pesmijo še najbolj zaživi, saj kot pravijo ''Kdor poje, dobro misli!'' Koledniki, ki jih sestavljajo mariborski odrasli in otroški pevski zbori, bodo s harmonijami vokalov širili petje ter nas, obiskovalce, spodbujali k prepevanju znanih in manj znanih božičnih pesmi kar pred našim pragom.  Na Koledovanju po pravljičnih ulicah Maribora bo sodelovalo kar devet pevskih zborov med njimi bodo tudi, Otroški pevski zbor osnovne šole Draga Kobala, KUD Študent, Ženski pevski zbor – Glasbena Marica Maribor, Vrtec Pobrežje in mnogi drugi. 

Koledovanje bo potekalo v četrtek, 15. decembra od 17. ure dalje na Gosposki ulici, zaključilo pa se bo ob 19. uri, ko bodo vsi pevski zbori skupaj zapeli pesem Sveta Noč. 

Koledovanju pa se bo s svojim Utrinkom pravljice na Gosposki ulici pridružil tudi Klub Mariborskih študentov. Kot obljubljajo bodo v božičnem duhu mimoidočim ponudili piškote, čaj, kuhano vino in pa sladkorno peno za najmlajše, ter na delavnici izdelane božične okraske, v zameno za dobrodelne prispevke. Le te bodo namenili akciji Božiček za en dan, ki bo osrečila socialno šibkejše bodoče študente. 

Ker pa Božiča ni brez smrečice, si bo vsak lahko zaželel željo, jo napisal na listek, in jo obesil na smrečico ob stojnici, še obljubljajo v klubu.

V mesto prihaja festival uličnega gledališča

Med 28. in 30 decembrom pa v Maribor prihaja tudi Ana Mrzla, festival uličnega gledališča, ki bo v Maribor pripeljal tako slovenske kot tudi tuje umetnike, ki vam bodo polepšali mrzle, zimske dni s svojimi čarobnimi predstavami. Med zanimivejšimi umetniki, ki bo obiskal Maribor bo zagotovo Francoski gurman oziroma natančneje palačinkar, Marcel. Simpatičen francoz se je naučil nekaj slovenskih besed in dokler ne odpre svoje štacune bodo sladke in slane palačinke nastajale kar v njegovem avtomobilu. 

Med nastopajočimi, ki bodo obiskali Maribor pa ne smemo pozabiti še na Šugla gledališče, Trio Šardone, SepateKapate, Barabba & Sambuca in druge.

Za konec bodo zaiskrili mesto

Da pa se bodo od Vilinskega mesta poslovili tako kot se za pravljični festival spodobi bodo 30. decembra na Grajskem trgu prižgali iskrice. Meščane in meščanke, popotnice in popotnike lepo vabijo, da skupaj z njimi prižgete iskrice in si zaželite kaj lepega.

Celoten program Vilinskega mesta pa si lahko pogledate na tej povezavi.

Foto: Društvo Hiša

Mateja Meh
torek, 13 December, 2016 - 19:57 Osveženo: 13. December 2016 - 20:58

Soustvarjaj

Komentarji

Dodaj komentar

CAPTCHA
Da bi preprečili nezaželjeno dodajanje vsebin, odgovorite na enostavno vprašanje.
Fill in the blank.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.