Slika je simbolična.
Konec meseca se v mesto vrača Festival Borštnikovo srečanje. Ker pa njegova priprava zahteva mnogo parov rok, pa sedaj iščejo prostovoljce, ki bi pomagali pri njegovi organizaciji. Čas za prijavo se hitro izteka.

Festival Borštnikovo srečanje je osrednja slovenska prireditev na področju predstavitve gledališke ustvarjalnosti, ki na mariborskih gledaliških odrih in drugih mestnih prizoriščih vsako leto gosti najbolj zanimive in izzivalne gledališke predstave, koncerte, filmske projekcije in še kaj. 

Ker priprava ter izvedba prireditve ponujata številne priložnosti za pridobivanje izkušenj in novih znanj, tudi letos k sodelovanju vabijo prostovoljke in prostovoljce, ki bi bili pripravljeni postati del festivalskega dogajanja in okrepiti festivalsko ekipo, s tem pa dobiti vpogled v skrivnosti zaodrja ter festivalskih priprav in izvedbe.

Letošnji festival se bo odvijal med 30. majem in 12. junijem 2022, na različnih lokacijah po Mariboru, področja, na katerih bodo lahko prostovoljci pomagali, pa se med seboj razlikujejo tako po naravi dela kot po času dela.

Prijave zbirajo do 18. maja

Pogoj za sodelovanje je starost 18 let na dan prijave ter sodelovanje pri vsaj šestih aktivnostih festivala, pri čemer se lahko številka do usposabljanja spremeni, saj je odvisna od števila vključenih prostovoljcev.

Prostovoljcem ponujajo:

  • sklenjen dogovor o prostovoljskem delu, 
  • zavarovanje v času opravljanja prostovoljskega dela,
  • potrdilo o opravljenem prostovoljskem delu z navedbo ur in opisa del, ki ga lahko uporabite kot referenco, 
  • mentorsko podporo in pomoč,
  • povrnjene potne stroške v višini mesečne vozovnice za mestni avtobusni prevoz (30 evrov), 
  • povrnjene stroške za prehrano v primeru več kot strnjenega štiri urnega prostovoljskega dela na dan v višini 4,79 evra na dan, 
  • brezplačen ogled nekaterih gledaliških predstav v okviru festivalskega programa, 
  • brezplačno udeležbo na ostalih aktivnostih festivala, druženja ter zagotovo kakšno festivalsko izkušnjo, ki ti bo še leta ostala v spominu. 

Prijave zbirajo do srede, 18. maja, preko spletnega obrazca.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice