Foto: Janez Klenovšek
Projektna pisarna Centra za kreativnost v Mariboru je na tokratnem dogodku Pop-Upstart gostila Tjašo Križnar, oblikovalko blagovne znamke unikatnih izdelkov Pirate Piška, ter mlado ilustratorko iz Maribora, ki trenutno študira v Linzu, Špelo Senica.

Na uvodnem pogovoru sta obe ustvarjalki predstavili svoje ustvarjalne procese, izkušnje s študijem v tujini ter načrte za oblikovanje umetniške kariere.

Po besedah Špele Senica je bila izkušnja razstavljanja skupaj s Tjašo Križnar v Centru za kreativnost polna prijetnih in poučnih trenutkov: »Dobila sem dober pogled na to, kako kreirati svojo kreativno pot, ki mi je bila predstavljena od nekoga bolj izkušenega, kot je Pirate Piška. Trenutno se posvečam študiju, ki mi prav tako omogoča ustvarjati in tako ostajam v konstantnem stiku z umetnostjo.«

Foto: Janez Klenovšek

Center za kreativnost daje priložnost mladim oblikovalcem

Cikel Pop-Upstart dogodkov vsak mesec oblikovalcem z različnih področij kreativnega in kulturnega sektorja omogoča, da svoje izdelke predstavijo novemu, širšemu občinstvu.

»To je tudi odlična priložnost za širjenje idej, povezovanje in predstavitev izdelkov. Vesela sem, da lahko sodelujem na takih dogodkih, predstavim svojo vizijo in spoznam nove ljudi. Hvala CzK za to priložnost,« je povedala Tjaša Križnar.

Naslednji dogodek bo 20. in 21. junija, kjer se bodo predstavili Relax Crew Skateco in Embisi Skateboarding iz Maribora.

Foto: Janez Klenovšek

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice